Благоевград вече има „Бебе на града” 2015. Новороденото е момче, казва се Йоан, тежи 3650 г и е висок 52 см. Щастливата майка се казва Дафинка Кехайова и е на 32 год. Това е второто ù раждане. Първото ù дете се казва Владимир и е на 4 год. и 6 мес. Йоан се е родил в 2:40 ч., на 24 май в болница МБАЛ „Благоевград”. "Родих и първото си дете в тази болница", сподели развълнуваната майка.
Благодарим за професионализма на медицински екип в състав: д-р Константинова (оператор), д-р Калпазанова (неонатолог), ас. д-р Костадинова (оператор) и д-р Димитров (анестезиолог).


За церемонията по орисването в болницата дойде експерт връзки с обществеността на община Благоевград - г-жа Кирилка Гочева. Екипът на списанието връчи специално изработена статуетка на щастливата майка, направена за инициативата „Бебе на града”, както и грамоти за кмета и за болницата.
Жителите на Благоевград празнуваха заедно с щастливото семейство и с екипа на „9 месеца” на центъра на града, пред МОЛ "Largo", където отправиха пожелания към новороденото, а някои от тях спечелиха и награди.

Подаръци за бебето на града, както и за активните жители на Благоевград предоставиха нашите партньори:
ОтA-Derma за бебето на града са осигурили страхотни козметични продукти: Primalba почистващ гел 500 мл, Primalba почистваща вода 500 мл, Primalba крем кокон 100 мл, Primalba крем при смяна на пелени 100 мл и рамка за снимка. Фирмата не е забравила и посетителите. Един от отправилите своето пожелание към бебето на Благоевград получи Hydralba UV лек крем, Мляко за тяло 400 мл, Sensifluid мицеларно мляко 200 мл и рамка за снимка. Щастливката се казва Александра Велева.
Партньорите ни от Milupa осигуриха голяма бяла плюшена Aptababy мечка и чаша Аптамил за бебето на града.
Chipolinoподаряват на бебето столче за хранене "Парти" лайм. С лека и стабилна конструкция. С голяма табличка за хранене и комфортна седалка, лесна за почистване. Сгъва се лесно и компактно. Подходящ за деца с тегло до 15 кг.
Nivea Babyосигуряват удобство и комфорт за новороденото с бебешка раница, в която се съдържат нежен измиващ лосион за тяло 250 мл, нежен подхранващ крем сапун 100 г, мек бебешки крем 200 мл и почистващи кърпички Fresh&Pure 20 бр. Към комплекта е включена и постелка за повиване. Вкъщи, на път или на почивка извън дома, удобната раницата NIVEA Baby, е задължителен спътник на Вашето бебе!
Страхотна детска кошара за игра осигуряваCryo Save.
Медийни партньори на кампанията: в. Монитор, Радио Витоша.
Със съдействието на община Благоевград.