Русе вече има „Бебе на града” 2015. Новороденото е момиче, казва се Габриела, тежи 2500 г и 46 см. Щастливата майка се казва Ани Цолова и е на 40 год. Това е третото ù раждане. Има две деца – момиче на 20 и момче на 18 год. „Не знаех за инициативата и много се изненадах. Вълнувам се, тъй като родих буквално преди 30 мин.”, споделя щастливата майка. Бебето се е родило около 14:45 ч., на 6 май в болница МБАЛАГ „РУСЕ”.


Благодарим за професионализма на медицински екип в състав: д-р Атанасов, акушерка Красимира Кръстева и акушерка Красимира Пейнова.

За церемонията по орисването в болницата дойде кметът Пламен Стоилов. Екипът на списанието връчи специално изработена статуетка на щастливата майка, направена специално за инициативата „Бебе на града”, както и грамоти за кмета и за болницата.
Жителите на Русе празнуваха заедно с щастливото семейство и с екипа на „9 месеца” на центъра на града, където отправиха пожелания към новороденото, а някои от тях спечелиха и награди.

Подаръци за бебето на града, както и за активните жители на Русе предоставиха нашите партньори:
От A-Derma, за бебето на града са осигурили страхотни козметични продукти: Primalba почистващ гел 500 мл, Primalba почистваща вода 500 мл, Primalba крем кокон 100 мл, Primalba крем при смяна на пелени 100 мл и рамка за снимка. Фирмата не е забравила и посетителите. Един от отправилите своето пожелание към бебето на Русе ще получи Hydralba UV лек крем, Мляко за тяло 400 мл, Sensifluid мицеларно мляко 200 мл и рамка за снимка.
Със съдействието на Dizain Baby първото родено бебе в град Русе на 6 май получи чадърче за количка - за една вълнуваща разходка със спящо и спокойно бебе и доволни мама и тати.
Партньорите ни от Milupa осигуриха голяма бяла плюшена Aptababy мечка и чаша Аптамил за бебето на града.
Chipolino подаряват на бебето столче за хранене "Парти" лайм. С лека и стабилна конструкция. С голяма табличка за хранене и комфортна седалка, лесна за почистване. Сгъва се лесно и компактно. Подходящ за деца с тегло до 15 кг.
Nivea Baby осигуряват удобство и комфорт за новороденото с бебешка раница, в която се съдържат нежен измиващ лосион за тяло 250 мл, нежен подхранващ крем сапун 100 г, мек бебешки крем 200 мл и почистващи кърпички Fresh&Pure 20 бр. Към комплекта е включена и постелка за повиване. Вкъщи, на път или на почивка извън дома, удобната раницата NIVEA Baby, е задължителен спътник на Вашето бебе!
Страхотна детска кошара за игра осигурява Cryo Save.
Медийни партньори на кампанията: в. Монитор, Радио Витоша.
Със съдействието на ресторант Happy Bar&Grill, хотел „Амор” и община Русе.