Лили и Грейс се родили преждевременно –13 седмици преди термина, с тегло едва 900 г всяка. През първите седем седмици от живота им на белия свят те били разделени, а когато ги сложили заедно в един кувьоз,те веднага посегнали една към друга и се хванали за ръце. „Беше толкова емоционален момент, как всяка искаше да вдъхне сила и опора на другата. Завинаги ще запомня възхитителната картина, която трогна всички!”.
През следващите два месеца в болницата крехките близначки прекарвали времето гушкайки се.

Сестричките вече са на една година, според майка им възстановяването се дължи на силната връзка помежду им. Тя споделя: „Фактът, че се държаха за ръка по време на битка, за да оцелеят, им даваше сила. Не знам дали щяха да преминат през този ад, ако бяха една без друга. Двете са едно завършено цяло.

"Когато взмимам едната, за да ѝ сменя пелените, другата започва да плаче, докато не се върне сестра ѝ. Искат да бъдат винаги заедно, защото искрено се забавляват.Чувстват се най-добре, когато са близо една до друга. Вярвам, че освен сестри, ще бъдат и най-добри приятелки за цял живот", с усмивка разказва майка им.

 
Източник: Твое бебе