Известният детски хирург доц. д-р Красимира Калинова ще преглежда безплатно в навечерието на Деня на детето. Доц. Калинова прави жест към децата на Бургас и на 25 май обявява напълно безплатни прегледи, с включено ехографско изследване. Те ще се извършват в МЦ „Света София“, като е необходимо единствено да бъде запазен час на тел. 056/ 845083

Доц. д-р Красимира Калинова е сред именитите специалисти в детската хирургия в България. Тя е завеждащ клиниката по детска хирургия в УМБАЛ „Проф. Стоян Киркович“ в гр. Стара Загора и републикански консултант по детска хирургия за Югоизточна България. Доц. Калинова периодично преглежда в Бургас в партньорство с университетска болница „Дева Мария“ и медицински център „Света София“.

Доц. Калинова е признат авторитет при лечението на заболявания като фимоза, херния, апендицит, гастроезофагеална рефлуксна болест, гинекомастия, хемангиоми, инвагинация, ретенция на тестиса и др. За нея няма тайни в общата детска хирургия и в детската урология. Най-често при нея идват пациенти с проблеми с хернии, а второто по честота заболяване е ретенция на тестиса (задържането му на място, различно от обичайното). „Забавянето на диагностициране и лекуване на дете с ретенция на тестиса след 2-3 годишна възраст е недопустимо. То неминуемо води до намаляване на възможностите за възпроизводство в по-късна възраст.“  обяснява републиканския консултант.

Източник: devamaria.com