Приятели, както вече знаете, обявихме официално имената на победителите в Националния конкурс за детско творчество „Моето семейство“. Истината е, че всички творби дълбоко докоснаха журито. Всяка рисунка разкри пред нас нов, различен свят от цветове, сюжети и послания, които изпълниха сърцата ни с мечти. Няма да скрием, че разнообразието на детската душа ярко се открои сред талантливите художници.

risunki1

Изключителният български художник Васил Горанов, който  беше натоварен с нелеката задача да бъде част от журито на конкурса, изпита сериозни затруднения в избора на най-добрите творби. Ето какво сподели той на страниците на списание „9 месеца”:

„Изключително трудно и отговорно беше да преценя кои да бъдат отличените в конкурса рисунки. Благодаря на списание „9 месеца“ за възможността аз да журирам в тази категория. В ролята на организатор медията дава светъл лъч в културния живот и служи като ориентир на децата, за да стигнат там, където искат. Всеки един от участниците има талант. Съветвам ги да следват своя път към мечтите си, никога да не се отклоняват от амбициите си, да се развиват и да бъдат постоянни. Рано или късно човек достига това, за което се е борил.”

risunki2

В настоящия брой 279 на списанието споделяме с вас част от рисунките, които не са сред отличените, но също заслужават вниманието на публиката.