На 29 февруари приключва Националата кампания „Роди дете в България“. Инициативата стартира преди една година, като целта ѝ беше повишаване на раждаемостта в България чрез информиране на младите двойки да обърнат внимание на репродуктивното си здраве навреме. Кампанията „Роди дете в България“ мотивира малките двойки да добият повече увереност и да не отлагат твърде дълго решението да станат родители, предвид факта, че високата възраст се счита за една от основните причини за инфертилитет.  

Измина една година, в която се докоснахме до много съдби, запознахме се с много хора и станахме част от техните радости и стремежи. Щастливи сме, че успяхме да достигнем до много от вас с посланията си! Резултатите не закъсняха – бременностите, които са регистрирани в кампанията, са стотици“, споделят организаторите от „Мечта за дете“. 

На 29 февруари двадесет двойки, изтеглени на случаен принцип, ще получат пакети, съдържащи всичко необходимо за първите месеци от отглеждането на рожбите им. Пакетът включва бебешка количка, бебешко легло и набор с всички необходими консумативи за отглеждане на едно новородено.

Събитието ще се проведе в МОЛ „България“ в 14:00 часа и ще бъде съпроводено от песни и танци от любими певци и артисти.  

ЗА КАМПАНИЯТА

По време на кампанията бяха проведени редица безплатни лекции и семинари в големите, средни и малки общински центрове в цялата страна, онлайн публикации, интервюта и различни други активности с цел повишаване мотивацията на младите хора в България да станат родители. Наред с всичко това двойките – участници в кампанията бяха стимулирани чрез еднократна финансова помощ  от общините, които се включват в компанията.