От първи април единственото родилно отделение в Ямбол спира да работи, ако не се намерят специалисти. Това алармираха от МБАЛ „Св.Пантелеймон“.

В болницата липсват неонатолози и педиатри.Ражданията в МБАЛ „Св. Пантелеймон“ ще преустановят от 1 април, ако болницата не намери неонатолог, който да работи постоянно. До този момент липсата на лекари се покрива, чрез дежурствата, които дават специалисти от други градове.

Този модел се е изчерпил вече, казва един от неонатолизите работели там. „Аз работя всеки ден. Много е интензивно. Не може да се работи само така“, каза д-р Пенка Димитрова. Тя разказа, че съвсем скоро ще излезе от дежурствата, защото заминава да специализира

Освен неонатолози, в отделението липсват и акушер-гинеколози. Работещите в момента медици не успяват да покрият графика. По думите им работата е в изболие, а желаещи да дойдат да работят там няма.

В отделението се извършват около 400 раждания годишно. Има нова апаратура, предлага се и добри заплати, но интерес към предложенията няма, каза д-р Панайот Диманов, директор на МБАЛ „Св. Пантелеймон“.

Източник: medicalnews.bg