Необходими материали: различни цветове памучни парчета плат, вата или пух за пълнежа, игла, конци и ножица.

Започнете играчката, като изрежете 8 големи, еднакви, квадратни парчета от плата, който сте си харесали. За крачетата и антенките изрежете 8 по-малки квадратчета. Моите големи квадрати са с размер 10x10 см, а малките 5x5.

Вземете едно от парчетата, което сте си избрали за главата на гъсеничката, a след това избродирайте личице.

След това вземете малките квадратчета, за да ги оформите за крачета и рогца. С помощта на ютия ги прегънете през средата, после прегънете и двата края към вътрешния им ръб, накрая ги прегънете на две, отново през средата, така че да получите малки правоъгълничета с приблизителен размер 1,5 x 2,5 см.

Следва да зашиете частите една за друга. Подредете квадратчетата в желаната от вас цветова комбинация за гъсеничката и ги зашийте едно за друго. Трябва да получите две ленти от по 4 квадратчета. Обърнете лентите с лицевата страна една към друга. Между тях позиционирайте крачетата и антенките. Започнете да шиете от задния ръб напред към главата. Когато стигнете до нея, може да я заоблите. Шийте до другия край на гъсеницата. Обърнете с лицевата страна навън и започнете да пълните с вата откъм главата. Зашийте страните една за друга, там, където свършва първият сектор от квадратите. Напълнете и следващите три, като зашивате след всеки един от тях.

Подробна информация относно стъпките на процеса в снимки, ще откриете в броя за месец юни.

Aвтор и фотограф: Велислава Арабаджиева, творец, които има грижата да радва очите ви с авторски плетива и аксесоари във всеки брой на списание "9 месеца".

Посетете страничката й във фейсбук: www.facebook.com/ohsweetpie