Морската столица вече четири години се гордее с едно събитие, което не само събира хиляди посетители, които се забавляват заедно на открито, но и го прави с благородна кауза. Идеята зад Усмихни се е набирането на средства за работата на Карин дом, и по-специално на тяхната  група „Усмивка“, за деца с комплексни и интензивни нужди от подкрепа.

Датите тази година са 15 и 16 септември, мястото е слънчевата градина на Карин дом в Морската градина, а програмата отново ще предложи на посетителите забавления за цялото семейство.

Фермерски пазар с локални производители, занаятчии от близко и далеч, които ще предложат своите ръчно изработени творения, Улица на готвачите и Fit Mama –тренировка за майки с колички, са само част от местата, където майките ще могат да разпуснат.

Междувременно за татковците е обособена традиционната барбекю зона, а за децата са предвидени много забавления – кулинарни, музикални, арт и лего работилнички, четене на приказки, забавна математика, батути и др.

 

21586494 808144532705751 300133843796833425 o 2

 

За младите родители консултантите на Карин дом по ранно детско развитие ще представят своята програма „Ранна интервенция“. Ще научите повече за потребностите на своето дете и как да насърчавате неговото развитие.

Традиционно на зелената морава ще бъде разположена и сцената, на която живата музика няма да спира през целия ден.

Да помагаме, докато се забавляваме заедно – това е посланието на Фестивал „Усмихни се, Карин дом“.

*Карин дом е център за терапия на деца със специални нужди, създаден от видния дипломат и филантроп Иван Станчов преди 22 год., с мисията това да се превърне в уютно място, където не само децата със специални потребности, но и техните семейства да получават адекватна помощ и подкрепа. Карин дом променя представите за терапевтичен център и преобръща мисленето на обществото за децата със специални потребности. Специалистите в Карин дом се стремят да развият потенциала на всяко дете, независимо от диагнозата и да дадат увереност на семейството, че ще се справи с отглеждането на своето специално дете.   

Миналогодишното издание на фестивала успя да събере 39 428 лв., благодарение на посетителите, които се забавляваха, на участниците и дарителите, като по този начин всички заедно спомогнаха за запазването на група „Усмивка“. Стъпка по стъпка фестивалът се превърна в едно от най-значимите благотворителни събития в България, обединявайки варненци около каузата на Карин дом.

И тази година мисията на фестивала е да стартира новата учебна година с усмивка, като в същото време ни призове да бъдем по-толерантни към децата със специални потребности и разбираме по-добре трудностите, пред които са изправени техните семейства. Карин дом посреща с усмивка, разбиране и професионализъм децата и семействата, дава им сили и вяра в едни от най-трудните моменти. С вяра и усмивка ще посрещне и вас, гостите на фестивала, за да се забавляваме заедно в името на по-доброто бъдеще.

Повече информация за събитието и за това как можете да се включите като партньор или доброволец, можете да намерите тук: www.smile.karindom.org.