Шест болници в страната получиха транспортен кувьоз. Сред тях е и МБАЛ „Добрич“. Медицинската апаратура за недоносени деца е закупена със средства, набрани от дарителска кампания на Асоциацията на банките в България и Фондация „Нашите недоносени деца“. Кувьозът ще бъде използван като вътреболничен транспорт от родилната зала до отделението по неонатология, а при необходимост и до Университетска болница във Варна.

Нов кувьоз получи и неонатологията в казанлъшката болница МБАЛ „Д-р Христо Стамболски“ получи своя кувьоз, закупен със средства от събрани пластмасови капачки от бутилки на кампанията „Капачки за бъдеще“.

Това бе кувьоз номер 18 за кампанията и втори за казанлъшката болница, в която годишно се раждат около 450 деца. Освен него, болницата получи и специален веноскоп за новородени, който служи за по-лесно откриване на веничките на бебенцата.

„Благодарни сме, че нашата болница е една от избраните. Имахме много голяма нужда от такъв апарат, надявам се, че за в бъдеще ще помогне на много деца, да не бъдат пращани по други региони.“, сподели заместник директора на болничното заведение д-р Белчо Белчев.