30 юни 2014 г.

Майка, износила чуждо бебе заради грешка, зачева по естествен път на 45-годишна възраст.

Каролин е майка на 5 деца. Най-голямото ù дете е родено преди повече от 20 години. Оттогава семейството прави многобройни опити да има второ дете по естествен път, но не успява. Затова другите деца са заченати с помощта на асистирана репродукция. Изненадващо жената забременява отново по естествен път на 45-годишна възраст.


Ето какво казва щастливата майка след две десетилетия опити за естествено зачеване: „След като забременях отново по естествен път, започнах да се притеснявам от възрастта си. Затова потърсих информация по интернет. Статистиката се оказа обезпокоителна. Около 90% от бременните на тези години не успяват да износят плода. Въпреки информацията обаче изследванията показват, че бременността ми протича нормално. Вероятно ще имаме още едно момче. Стремя се да живея без страх от мисълта за спонтанен аборт.”

Преди 6 години Каролин става известна по света заради травмираща лекарска грешка по време на инвитро процедура. Оказало се, че са ù присадили ембрион на друга двойка. Въпреки това жената решила да роди бебето и да го върне на неговите биологични родители, знаейки колко много е желано това дете.


През 2011 година в семейството се родили близнаците Изабела и Рейгън. Сега цялото семейство се вълнува от бременността на Каролин и всички чакат с нетърпение раждането на шестото дете в семейството.