Специалистите от пловдивската АГ болница „Селена“ извършиха сложна операция, за да върнат надеждата за дете на една млада жена.

Пациентката е била на крачка от сбъдването на своята мечта цели четири пъти – да бъде наречена „мама“, да прегърне своето дете и усети истинското щастие. И 4-те пъти обаче мечтата се изпълзва – тя е на 21 години, с 4 предишни спонтанни аборта.

Когато тя се обръща за помощ към лекарите, те установяват, че трябва да бъде извършен лапароскопски серклаж.  Той представлява поставяне на шев около цервикалния канал (шийката на матката), което от своя страна не само намалява възможността за спонтанен аборт, а дава много добри шансове на жените с цервикална недостатъчност за износване на бременността и раждане на здраво бебе.

Оператори на изключително сложната интервенция са д-р Магдален Матев и д-р Даниел Ставрев, а самата манипулация е отнела не повече от 30 минути. С наблюдение и грижа от медицинския екип, пациентката е изписана на следващия ден в много добро състояние.

От болницата си пожелават да я видим отново, но по много по-прекрасен повод, посрещайки своето щастие.

Източник: FB: АГ Селена