Над 50 културно-образователни инициативи за деца включва тазгодишното издание на Детски панаир в София, което ще се проведе на 1 юни пред Народния театър „Иван Вазов”. Всички инициативи за празника на детето са с вход свободен. Работилниците ще се провеждат в рамките на целия ден от 10:00 ч. до 18:00 ч. на територията на Градската градина и в близките музеи и галерии.

Списание „9 месеца” ще присъства със щанд, на който можете да получите подаръци. Фондация Изиарт е изработила специално създадени игри за Национален археологически институт с музей /НАИМ/, Национален природонаучен музей, Университетската ботаническа градина, Институт за етнография и фолклористика с Етнографски музей, Криптата на храма „Св. София” и Софийска градска художествена галерия. За децата, които се интересуват от изкуство, са предвидени десетки работилници, между които по стъклопис, архитектура, пясъчни рисунки, плъстил, грънчарство.

Посетителите ще бъдат въвлечени в света на науката – математика, физика и химия с ателието Цирк на науката. В програмата са включени и редица спортни активности – танци, йога, тенис, футбол, шах. Организаторите са приготвили и атрактивна програма за сцената – музикални и театрални спектакли, танци и игри за най-малките. Предвидено е и атрактивно готварско шоу с децата и Ути. По традиция ще бъде показана и истинска пожарна кола, на която малчуганите ще могат да се качат и да усетят вълнението, като влязат в ролята на истински пожарникари.

Детски панаир е първият културен градски фестивал за деца и се е превърнал в едно от най-очакваните събития за детска аудитория. Основната му цел е децата да бъдат въведени в света на изкуството и културата, като се организират творчески ателиета по изкуство, както на открито, така и в културни институции (музеи и галерии). Проектът е некомерсиален и позволява на всички желаещи деца да се включат абсолютно безплатно в културно-образователните инициативи.

За повече информация:

easyartbg.com

https://www.facebook.com/events/677117699099213/