Десетки български специалисти в акушерството, които работят в чужбина се завърнаха у нас, за да обменят опит и практика със свои колеги. Това се случи в рамките на осмото издание на „Академия за акушерство“ в Пловдив. Новостите в акушерството и иновативните способи в европейските акушеро-гинекологични болница бяха сред темите обсъдени по време на форума. Изтъкнати специалисти представиха най-актуалните практики и тенденции в областта.

akush2

В здравното събитие участваха над 250 специалисти като сред тях се отличаваха имената на изтъкнати преподаватели от България и чужбина. Сред тях бяха д-р Благовест Пехливанов от АГ „Селена“, професор Малинова, проф. Милчева, доц. Диана Димитрова и гостите проф. Незиха Бежи и Назифе Шенюрек /Турция/, Антонела Несполи от университета "Бикока" в Милано, Италия.

Проф. Пехливанов, завеждащ акушеро-гинекологичното отделение в АГ „Селена“, представител на България в Европейския борд на акушер-гинеколозите и преподавател в Медицински университет Пловдив, наблегна на темата, свързана с профилактиката на гинекологичните онкологични заболявания.

akush

Тазгодишната среща, организирана традиционно от Алианс на българските акушерки, се състоя под надслов „Акушерката – ключов фактор за женското здраве“.

Снимки: Фейсбук страница на Център по репродуктивно здраве "Д-р Васил Даскалов" - Пловдив