На 6 август ви очакваме на Среща дискусия „Кърменето в България – традиция и тенденции“ и на прожекцията на филма "Гърдата е най-доброто"

Тазгодишното мото на Световната седмица на кърменето (1–7 август), инициирана от Световния алианс за активна подкрепа на кърменето (WABA), е „Да разберем миналото – да планираме бъдещето“. За поредна година България също се включва в отбелязването на Световната седмица на кърменето с поредица от инициативи на организации като Националната асоциация „Подкрепа за кърмене“, „Ла Лече Лига“, родилни клиники, АГ отделения и др.

Списание „9 месеца“, с подкрепата на UNICEF и Националната асоциация „Подкрепа за кърмене“, ви кани на Среща дискусия...

Темата
„Кърменето в България – традиция и тенденции“ Има ли практики, свързани с кърменето, които е добре да останат в миналото? Какви предизвикателства поставя бъдещето пред българските майки кърмачки? Какво трябва да знаем за безпроблемното кърмене?

Лекторите

  • Д-р Анета Попиванова – неонатолог, началник на отделение „Физиологично“ към Клиниката по неонатология в столичната СБАЛАГ „Майчин дом“, председател на Националната асоциация „Подкрепа за кърмене“ (НАПК).
  • Доброволни консултанти по кърмене от НАПК.

Не пропускайте възможността да получите практически съвети от специалиста по лактация д-р Анета Попиванова и да се запознаете с доброволните консултанти по кърмене.

Имате възможност да зададете и предварително вашите въпроси и да споделите своите проблеми, свързани с кърменето, на e-mail еditors@9m-bg.com.

Филмът
След срещата дискусия ще имате възможността да видите филма „Гърдата е най-доброто“, добил световна известност като най-добрия видеонаръчник по кърмене.

Мястото
Очакваме ви на 6 август 2012 г. от 18 ч. в Центъра за книги и здраве „Кибеа“, София, ул. „Д-р Г. Вълкович“ №2 А (пряка на ул. „Ангел Кънчев“).Всяка бъдеща и настояща майка, присъстваща на събитието, ще получи подарък от Avon – продукти от новата серия Avon Baby, предлагащи най-добрата грижа за деликатната бебешка кожа.