С различни прояви в Плевен отбелязват Световната седмица на кърменето. Училището за бъдещи родители „Щъркел“ е организатор на събитията с участието на специалисти, ангажирани в грижата за майките и бебетата.

Доброволните консултанти от Национална асоциация „Подкрепа за кърмене“ ще очакват всички бременни жени и родители, които искат да получат отговори на въпросите си свързани с кърменето, захранването и отбиването.

Между 10:00 ч. и 13:00 ч. ще има родители и бебета. „Можете да идвате и да си тръгвате, според вашето и удобството на бебето си”, казват организаторите. Предвидена е прожекция на филм, ще бъде представена полезна, достъпна и научнообоснована литература. След 16:30 часа акушерката и доброволен консултант по кърмене Магдалина Върбанова и акушерката и международно сертифициран консултант по кърмене Десислава Бетова ще са водещи на дискусия за ролята на медицинските специалисти в съвременната подкрепа за кърмене на тема: „Какво искат жените“ – поканени са всички специалисти, ангажирани в грижата за майките и бебетата.

Източник: bnr.bg