Тризнаци – две момичета и едно момче, се родиха на 7 ноември в Университетска болница „Канев“ в Русе. Бебетата се родиха чрез секцио, което бе извършено от акушер-гинеколозите д-р Петър Зарзаланов и д-р Галя Георгиева, анестезиологът д-р Павлина Николова и акушерките Йоана Багдасарян, Благомира Йорданова, Стела Василева, Валентина Янакиева и Маринела Симеонова. 

triznaci1

Новородените веднага бяха поети от неонатолозите д-р Лилия Георгиева и д-р Мими Карова и сестрите от отделение Неонатология – Диди Панайотова, Шенай Алиева и Ренгинар Юсеинова. Тризнаците са недоносени, поставени в кувьози на апаратна вентилация в интезивен сектор на отделението. Първото бебе е момченце с тегло 1300 грама. След него на бял свят се появява първото момиченце с тегло 1500 грама, а след това и второто - с тегло 1590 грама.

За новородените се полагат всички необходими интензивни грижи от неонатолозите д-р Лилия Георгиева и д-р Мими Карова, както и от екипа на неонатологичното отделение. 30-годишната майка се чувства добре.

Източник: arenamedia.net