Жена, претърпяла тежък пътен инцидент, се събужда от кома и разбира, че е бременна в третия месец.


Миналата година, Джема Холмс кара своя скутер в провинциално градче в Англия, когато ненадейно изниква кола и я запраща в улична лампа. Тя страда от тежки наранявания, включително счупен гръбначен стълб и лекарите не очакват да оцелее.

В болницата, докато е в състояние на кома, тестове разкриват, че Джема е бременна в третия месец. Лекарите съветват бременността да се прекрати, защото в противен случай, до раждането Джема няма да може да се подложи на решаваща операция на гръбнака.

В онзи момент, тъй като бременната не е в съзнание, лекарите изискват майка й Джули да вземе решение дали да запазят бебето .„Толкова много мисли ми минаха през главата, но исках да изчакам докато Джема се събуди, за да вземе сама това решение.“, споделя майка й пред ITV.

Когато Джема най-накрая се събужда, тя страда от тежка форма на амнезия и няма никакъв спомен за последните 3 години от живота си, включително за това кой може да е бащата. Въпреки сериозните си здравословни проблеми обаче, тя решава да запази бебето. „Просто си помислих, че ако това малко бебче, вътре в мен, е успяло да преживее тази ужасна катастрофа, значи му е писано да се роди.“, казва Джема.

Тя е изпитвала много тежки болки по време на бременността, тъй като не е можела да взима големи дози болкоуспокояващи, за да не навредят на бебето.

През май тази година, чрез цезарово сечение, Джема ражда без усложнения малкия Рубен Миракъл Холмс (в превод: Рубен Чудо Холмс), който вече е на 3 месеца и се радва на много внимание и грижи.