18-годишна родилка от Пазарджик и бебето и са спасени от лекари от Акушеро-гинекологичното отделение на МБАЛ - Пазарджик в навечерието на Коледа, съобщиха от държавната болница.

Тежкото раждане на младата жена е продължило няколко часа. Заради усложнения, задържана плацента и обилен кръвоизлив, се е наложило да й бъде направено спешно кръвопреливане, обяснил началникът на отделението д-р Илиян Траянов. Той изказал огромните си благодарности към д-р Иван Китов и дежурния екип, водил раждането. Благодарение на адекватните им действия, медиците са се справили много добре и са успели да спасят два човешки живота.

Малкото момиченце се ражда живо и здраво в 19:35 часа на Бъдни вечер. То е с размери 51 см височина и тегло 3 кг и 500 грама. На Рождество Христово и на втория ден на Коледа няма родени бебета. За годината обаче се наблюдава ръст на раждаемостта. 636 са новородените в МБАЛ - Пазарджик през 2019 година.

На фона на спада на ражданията в страната, при нас има увеличение на броя на новородените, коментира началникът на Акушеро-гинекологичното отделение д-р Илиян Траянов.ю

Източник:dir.bg