Над 1000 деца се включиха в конкурса „Виж моя ангел”, провеждан от Арт-Къща „Куклите” под патронажа на вицепрезидента Маргарита Попова. Ангелчетата – 712 на брой, са изработени от плат, хартия, керамика, вълна, прежда, стъкло, кратунки, шума, зебло... Най-атрактивни са от електрически крушки, има ангел от парфюм, от макарони, от тел, от дантели. Една от куклите е като Христос - на Христо Джингаров от Пазарджик, семейство ангели е изработил Ростислав Колев от Любимец, а като коминочистач, носещ късмет, са видели своя ангел децата от 99-та детска градина в София. 

Черен ангел като символ на драмата на децата, изгубили домовете си при наводненията и бедствията, са направили две момичета от гр. Исперих. Голяма кукла от бутилка, пълна с монети, събрани от второкласници от Добрич, е изпратена освен до конкурса и за фондация „Искам бебе”.


Освен с кукли, конкурсът призова децата да участват и с литературна творба – стихотворение, есе или писмо до ангелите. С творби участваха 320 деца. Най-често децата молят ангелите да дарят тях и близките им със здраве, да помогнат на болните и изоставени дечица и да направят така, че хората да стават по-добри. Децата не искат от ангелите играчки и материални подаръци, а преди всичко обич, състрадание и щедрост.

Церемонията по връчването на грамотите на победителите ще бъде на 19 декември от 17 ч. в Арт-Къща „Куклите”. За втора поредна година вицепрезидентът на Република България Маргарита Попова ще връчи наградите на децата. Куклите ангели, останали извън класацията ще бъдат дарени от участниците на фондация „Искам бебе” за Коледния й благотворителен базар. Той ще се състои в Къщата на куклите на 20 декември от 11 до 19 ч. Куклите на децата ще се продават с първоначална цена 3 и 5 лв.