Нова тема в онлайн училището за родители на списание ,,9 месеца". Както вече знаете, ще излъчваме на живо! Какво ли прави бебето цели 9 месеца в коремчето на мама? Расте и се приготвя да се запознае със света, разбира се. Бъдещите мама и татко очакват месечните прегледи с нетърпение, а след това се любуват на снимките от ехографа.

Всеки месец е важен и дори най-малкото отклонение тревожи родителите. Не са изключение и случаите, в които плодът изостава. За съжаление, в такива моменти двойката преминава през голямо емоционално изпитание, но с помощта на правилния специалист, може да се справят с този проблем. Какви са причините за изоставането на плода, как ситуацията да бъде овладяна и в опасност ли е здравето на бебето в дългосрочен план – отговори на тези и други важни въпроси ще получим от д-р Г. Велева, акушер-гинеколог, Болница Токуда. Бъдете активни и не се колебайте да питате под видеото онова, което ви вълнува. Д-р Велева ще се постарае да даде отговори, защото знае, че спокойствието на бременната жена е много важно.

page68

За д-р Велева:

Д-р Гълъбица Велева, акушер-гинеколог в Аджибадем Сити Клиник Болница Токудазавършва медицина през 2002 г. в Медицински Университет гр. София. Започва специализация по Акушерство и гинекология към Катедрата по Акушерство и гинекология, СБАЛАГ „Майчин дом“. През 2009 г. придобива специалност по Акушерство и гинекология. От 2010 до 2017 г. работи в СБАЛАГ „Майчин Дом". През 2013 г. печели конкурс за асистент към Катедрата по Акушерство и Гинекология на Медицински Университет – СБАЛАГ "Майчин Дом", където работи като акушер-гинеколог и обучава български и чуждестранни студенти по медицина и стоматология, лектор е на курсове по след-дипломно обучение и квалификация. Завършила е Специализиран курс по офис хистероскопскопия към ESGE, Порторож, Словения; Курс диагностична лапароскопия в гинекологията I-во ниво, Плевен; Курс по ендоскопска оперативна гинекология и придобиване на сертификат от: World Association of Laparoscopic Surgeons, Делхи, Индия; Специализиран курс обучение по ендоскопска гинекология - миомектомии, хистеректомии (MIC II), Kiel, Germany; Курс по колпоскопия EFCCP, Прага, Чехия; Курс по колпоскопия BSCCP, Лондон , Великобритания; Курс вакуум, форцепс и раменна дистокия, Стокхолм, Швеция; Курс лапароскопски техники и за лечение на тежка ендометриоза, Страсбург, Франция, 2018 г.; Интензивен курс за шиене в лапароскопията, Льовен, Белгия, 2018 г. Член е на БЛС, Българското дружество по акушерство и гинекология (БДАГ), WALS (Световната Асоциация на Хирурзите по Лапароскопия) и на ESGE (Европейското Дружество по Гинекологична Ендоскопия).

Да обобщим:

Настанете се удобно на дивана пред екрана на телефона или компютъра (дрескод – пижама)

На финала ще изтеглим и победителя от GIVEAWAY-я ни в Instagram. Ако още не сте се включили в нея, можете да го направите сега тук: https://www.instagram.com/p/B_ehgaEJwVH/?hl=bg

94641000 536978347213671 4919836182315008000 n