Днес Камарата прие закон за радикални рестрикции спрямо аборта, включително забрана за подобна процедура след 20-ата седмици от бременността. Най-вероятно демократите в Сената ще отхвърлят забраната за подобни аборти, съобщи The New York Times.
 
Преди време Оклахома и Канзас  също забраниха абортите след 20-ата седмица от възрастта на плода. Този тип прекъсване на бременността се нарича дилатация и евакуация, използва се предимно по медицински причини.
 
Противниците му го наричат „разчленяване”, а застъпниците споделят, че тази процедура е най-добрият избор, когато обстоятелствата за здравето на плода са лоши.

Жена разказва в сайт (reddit.com), че е прекратила бременността си в 23-ата седмица, защото момиченцето е имало 69 хромозоми, вместо нормалните 46. Всичко това предразполагало към диафрагмална херния и силно забавен растеж на детето. Самият плод е тежал много под нормата. В начало всичко е било наред, нямало е изгледи за проблеми, случило се е неочаквано...
 
Тази тема винаги „събужда” дебати, които преливат в крайни изказвания (позитивни, негативни). Хората са различни, но дано съдбата на всяко дете да бъде здраве, щастие, любов и светло бъдеще.