На 23-ти октомври Първият национален кабинет по репродуктивно здраве във Враца, създаден по инициатива на фондация „Искам бебе“ и с подкрепата на Община Враца, ще отпразнува първия си рожден ден. Точно преди година кабинетът по репродуктивно здраве стартира дейността си в база 2 на Втора градска поликлинка във Враца, където над 150 пациенти с репродуктивни затруднения от Северозападна България са преминали през безплатни прегледи и консултации с ин витро специалисти, а две семейства вече се радват на своите бебета.
 
По повод рождения ден, фондация „Искам бебе“ дава началото на благотворителна инициатива „За още деца в Северозападна България“в подкрепа на двойки с репродуктивни проблеми от региона. Партньори на кампанията са ин витро клиниките -  МЦАР – Варна, МБАЛ „Надежда“ – София, МЦ „Св. Иван Рилски“ - гр. Шумен, МЦ „Св. Иван Рилски“- гр. Тутракан, МЦ КИРМ – гр. Плевен, Клиника „Малинов“ – гр. София, МЦ „Репробиомед“ – гр. София и МЦ „Димитров“ – гр. София. Всеки медицински център дарява за инициативата различни безплатни пакети с прегледи и изследвания за пациенти, които се сблъскават с проблемното забременяване. МЦАР – Варна предоставя една безплатна ин витро процедура с донорска яйцеклетка, а клиника „Малинов“ – София ще даде възможност на 4 двойки да преминат през инвитро процедура.
 
За периода 08 – 22 октомври (включително) желаещите да кандидатстват е необходимо да подадат попълнени и подписани заявление за кандидадстване и декларация за лични данни на имейл адрес: zdravkagergova@gmail.com. Документите за кандидатстване ще откриете в сайта на фондацията.
 
Кандидатстващите двойки имат възможност да изберат един вариант от всички предложени пакети с изследвания и процедури на клиниките-партньори, описани подробно в заявлението за кандидатстване, като изборът следва да бъде посочен с конкретния номер на съответния пакет.     
 
Допълнително в сайта и FB страницата на фондация "Искам бебе" ще бъде публикувана датата, на която чрез жребий ще бъдат избрани печеливяите двойки.