24 септември 2014 г.

Бебе се роди в ръцете на баща си в семейната кола на магистрала в Калифорния. 35-годишният Боливар Вилчез и 29-годишната му съпруга Сандра отивали на гости при тъстовете. Докато пътували обаче Сандра започнала да ражда. Докато парамедиците пристигнат, се наложило бащата сам да изроди дъщеря си.

„Ражданията на пътя са доста по-чести, отколкото си мислите. Друга жена роди на магистрала през миналия октомври. Затова пожарникарите са обучавани всяка година за това как да асистират на родилки в подобни екстремни ситуации”, разказва огнеборецът от службата в Ориндж Кънтри (Калифорния) кап. Шейн Шърлуд, който за 20 години служба е помогнал на три жени да родят – една на магистралата и две у дома.


„Не вярвах, че това се случва. Исках да родя в болница, с медицинска помощ. Вместо това родих на магистралата с помощта на съпруга ми. Беше като по филмите", смята Сандра.

Новородената Савана се появила на бял свят с тегло 5,5 кг и ръст от 56 см. Тя е четвъртото дете на семейство Вилчез. Двойката има още син на 6 години и две дъщери на 3 и 4 години.


Майката и бебето са откарани в болница в отлично състояние.