В Деня на родилната помощ – 21 януари, се състоя заключителната част на кампанията БЕБЕ НА ГОДИНАТА 2012, организирана от сп. „9 месеца“ и Chipolino. На Тържественото орисване благопожелания към Последното бебе на 2011 г. – Янко, и към Първото бебе на 2012 г. – Василена, поднесе орисникът д-р Стефан Константинов – министър на здравеопазването. Двете бебета получиха и подарък от него – столчета за хранене.

Бяха връчени и паметни табели на представители на МБАЛ „Пазарджик” и на МБАЛ „Св. Иван Рилски 2003” (в които се родиха двете бебета). На медицинските екипи, помогнали за раждането на Янко и Василена, бяха осигурени и ваучери за книги от книжарници „Хеликон”.Семействата на двете бебета пък получиха от организаторите, институциите и фирмите, включени в кампанията, бебешки креватчета, столчета за кола, медицинска козметика, бебешки перилни препарати, помпи за кърма, храни за захранване на бебето, детски обувки и книжки залъгалки. Генералният спонсор на тазгодишната кампания – Chipolino, зарадва родителите на Янко и на Василена с голям подарък – детска количка. А представители на Първа инвестиционна банка и Медицинските центрове FiHealth връчиха на двете бебета медальони „Твоят ангел хранител”. За Янко и Василена имаше още подаръци и от Националната здравноосигурителна каса, от председателя на парламентарната комисия по здравеопазването – Десислава Атанасова. Министерството на труда и социалната политика и Община Дупница също поднесоха своите подаръци. Янко и Василена получиха подарък и от Британското посолство – олимпийска фланелка „Лондон 2012“.  


Д-р Константинов с двамата победители и техните майки – Емилия и Ина. Министърът ориса малкия Янко с думите: „Да е здрав, да се изучи, да получи много знания и когато е взел хляба в ръцете си, тогава да направи родителите си баба и дядо.“ А на малката Василена пожела: „Да стане красива дама, да има големи успехи в живота и много късмет. Да е здрава и както е първа в раждането си, така да е първа във всичко, с което се захване.“Д-р Стефан Константинов получава почетна грамота за приноса му като орисник за тазгодишната кампания БЕБЕ  НА ГОДИНАТА от главния редактор на сп. „9 месеца“ д-р Антония Григорова. Министърът е свързан с кампанията още отпреди 5 години, когато като акушер-гинеколог помага за раждането на малката Деница от Кюстендил – Първото бебе на 2007 г. „Грамотата, която получих тогава, още е окачена на стената в кабинета ми. А обещавам, че грамотата, която получавам днес като орисник, също ще бъде окачена в акушеро-гинекологичния ми кабинет след последния ми работен ден като министър”, каза той.

Празничният ден премина изцяло под знака на позитивните емоции и за двете млади семейства, и за орисника...