25 февруари 2014 г.

Служителите от екипа за спешна помощ, пристигнал на мястото, оприличиха щастливия край на инцидента като „истинско чудо”. Майката на детето Паола Вергас разбрала след случката, че е бременна за втори път.


37-годишната Памела Русео направила изкуствено дишане на 5-месечния си племенник Себастиан де ла Круз, който спрял да диша на задната седалка на автомобила, докато се движели по магистрала в Маями. Ето какво разказа лелята, след като спаси чрез изкуствено дишане на пътното платно малкия си племенник: „Бяхме в колата. Шофирах, когато бебето спря да плаче. Имах чувството, че нещо наистина не е наред. Малкият спеше, но изглеждаше блед и когато го докоснах, тялото му, ръцете му… Толкова се изплаших, че не можах да се обадя на 911. Излязох от колата и започнах да викам за помощ. Тогава застанах на колене и започнах да правя изкуствено дишане и за щастие след малко имаше резултат.”


Себастиян се възстановява в местна болница, докато лекарите се опитват да разберат каква е причината бебето да спре да диша.

На инцидента присъствал случайно и професионален фотограф, който направил снимката, която виждате.