Двете чертички са незабравим момент, както и всеки преглед при акушер-гинеколога, проследяващ бременността. Макар винаги да съществува лекото напрежение ,,нещо да не се обърка‘‘, то едва ли има жена, подготвена за преждевременното раждане и емоциите, свързани с него. 

Знаете ли, че 1 от 10 бебета се ражда преждевременно, както в България, така и в световен мащаб? 


Първите мигове след появата на бял свят са от огромно значение за новороденото - да получи своя момент "кожа до кожа" (подпомага адаптацията на бебето) с мама, да усети аромата ѝ, топлината на кожата ѝ, да вдиша своята доза обич.

Е, за съжаление, невинаги това е възможно - понякога мама и бебче са разделени, защото се налага малкото Чудо да остане в кувьоз… И тази раздяла е тежка, трудна, изглежда безкрайна и невъзможна за преглъщане.


Броят на децата с екстремно ниско тегло в страната варира
, но ние знаем, че зад числата стоят лица, сърца, човешки истории и надежда и именно върху тях поставяме фокус. 

 

Pampers подкрепя здравословното физическо и емоционално развитие на всички бебета, затова марката създава най-малките и най-нежните си пелени Pampers Preemie Protection, които са предназначени да осигурят необезпокояван и комфортен сън на недоносените бебета, който е от решаващо значение за здравословното им развитие. Те са в три размера: -1, -2 и -3, като най-малкият размер е за екстремно недоносени бебета с тегло от 800 грама.

Докосването е първият език, чрез който новородените бебета започват да разбират света около тях - езикът на любовта и защитата. А когато се родиш по-рано от очакваното, сетивата ти са изключително изострени. Дори най-лекият допир е от голямо значение. Това е така, защото кожата на недоносените бебета е два пъти по-тънка, което я прави много по-чувствителна на допир. Затова е изключително важно всичко, което се докосва до тези мъничета да бъде много нежно - като милувката и ласката на мама, и пелените на Pampers са именно такива.

Както всяка година, марката има за цел да даде сила на недоносените бебета и техните родители. Тази година е под мотото „Докосването е любов“ и с помощта на партньори и приятели на Pampers ще се създаде вълна от позитивна енергия и съпричастност в социалните мрежи, за да бъдат подкрепени емоционално всички, които са преминали или в момента преминават, през предизвикателството на преждевременното раждане.

A равносметката за всички усилия е категорична - за пета поредна година Pampers дарява своите специализирани пелени на  неонатологии в цялата страна, а през изминалите четири години са дарени над 400 000 пелени за неонатологиите в България, като тази есен ще се добавят още 25 000.  

 

Разбира се, както вече споделихме по-горе, всяка кауза се нуждае от съмишленици, затова няма как да пропуснем и факта, че кампанията се организира в партньорство с Фондация "Нашите недоносени деца" и Kaufland България.

Вие също може да се включите, споделяйки в социалните мрежи своето окуражаващо послание или своята история с щастлив край с #малкибойци #littlefighters #PampersForPreemies.