Август е тук! Той ухае на ванилов сладолед, има вкус на солени целувки и носи жълта вратовръзка. Докато се наслаждаваме на този месец, наречен още ,,неделята” на годината, правим планове къде да резервираме поредната почивка. Понякога и един уикенд е достатъчен, за да ни зареди с енергия. Дотук обаче приключва наше величество Аз-ът, защото в семейството има някой, който изцяло разчита на любовта ни, копнее за вниманието ни и очаква с нетърпение всяка поредна ласка, песничка или прегръдка. 


Нека бъде лято, но нека и специфичните грижи за хидратацията на детето отвън и отвътре също да са в списъка. Неоспорим, изключотелно важен, категоричен факт — дехидратацията е опасна, най-вече за бебета и малки деца. 

Споделяме ви основни съвети по темата, като поставяме акцент върху приемът на вода и изборът на правилна козметика за лице, тяло и коса.

 

1. Опитайте се да се разхождате рано сутрин. Не забравяйте да сложите шапка на бебето, както и да носите бебешкото шише с вода. Предлагайте редовно, нека отказът не ви обезсърчава. Ако детето е изцяло на кърма, давайте му често да суче. 


2. Никога не покривайте количката с пелена, когато навън е прекалено горещо — погрешно е схващането, че това пази сянка на детето. Темепратурата в количката рязко би могла да се повиши, бъдете внимателни. 


3. Обличайте бебето и малкото дете с естествени, безопасни материи, които да са подходящи за нежна и чувствителна кожа. Внимавайте да не го претоплите! Бебетата не могат да се справят лесно с високите градуси, терморегулацията не е силната им страна (все още). 


4. Създайте си ритуал ,,красота и здраве”! Какво означава това? Нека детето да знае, че всеки ден кожата му е под светлината на прожекторите. Да — след всяка смяна на пелените поставяйте крем, подходящ за тази зона. Преди сън измивайте тялото и лицето, после намажете бузките и нослето с хидратиращ продукт. И всички останали части, разбира се. 

NB! Не е необходимо да миете косата на малчо всеки ден, освен ако честото изпотяване и изобилните целувки от близки и приятели не са оставили своя отпечатък.  

И помнете — бебешката кожа очаква да бъде внимателно почиствана, всяка гънка има претенции — и с право! Лесно се получават възпаления, ако се задържа влага.  


5. Прегърнете рутината на деня в наслада и за вас, и за детето. Независимо къде се намирате следвайте правилата за добра хигиена, отлична хидратация и предпазване от жаркото слънце. 

Имате ли чувството, че след прочетеното нещо сякаш липсва… Всяка от изброените точки ви дава поле за изява, натискате бутона на въображението и действате. Изключение може би прави само една, четвъртата поред. Зад нея стои препоръка - лесно решение, отлична концепция, избор, за който няма да съжалявате, но ще ни благодарите за съвета.

 

Кодово име Сензибел Нахткерцен на д-р Тайс 
Серия емолиенти, създадена да поддържа сухата и чувствителна кожа на бебета, деца и възрастни за ежедневна употреба. Съпътстваща грижа при чувствителна бебешка кожа, включително кожа раздразнена от пелени. Предпазва кожата от изсушаване и я прави нежна и гладка.
Продуктите са разработени многопластово и това автоматично ги прави подходящи за цялото семейство. Less is more – минимализмът е най-добрата стратегия, която ще направи родителския живот няколко идеи по-спокоен и подреден. 

Чували ли сте за маслото Нахткерцен? 
Съдържащите се в маслото от семената на Нахткерцен ценни мастни киселини – цис-линолова и гама-линоленова, стимулират изграждането на естествени бариерни функции на кожата, като я снабдяват с мазнина и я овлажняват. Чрез добавката на урея, сквалан, масло от жожоба и гуаязулен, проблемната кожа се предпазва от изсушаване за продължително време и се стимулира регенеративната ú способност. Ароматът им мигновено пасва на кожата — ненатрапчив, деликатен, фин или иначе казано — великолепен.

Серия Sensibel Nachtkerzen включва цялостна грижа за деликатната кожа: душ-олио, шампоан, балсам- масло-във-вода, интензивен балсам, грижа за лице. Разгледайте продуктите ТУК