Обикновено през август всички излизат във ваканция. Дори и телевизионните предавания са в отпуск и може да се насладите на поредица от сериали. Не е възможно обаче да си дадете почивка от бременността. Добрата новина е, че да си бъдеща майка през топлите месеци е истинско вълшебство. Прекрасно слънце, плодови коктейли и много хубави емоции. Тази година през август София ще се превърне в истински център на поп музиката и вие сигурно ще сте в центъра на събитията.

През август си купете ръкавици. Те ще ви трябват, за да  се погрижите за градината или пък за саксиите у дома. Избягвайте да пипате пръстта с голи ръце. На 1 август се чества Денят на градинаря. Той е възобновен през 1993 г. в град Брезово (Пловдивско) от сдружените земеделци на БЗНС. Ако пък нямате градина, и букет свежи цветя ще свърши работа. През август може да хапнете първото грозде. На 6 август е Преображение Господне – денят, в който Иисус Христос укрепва вярата на учениците си в своя божествен произход, като се преобразява пред очите им. Старите хора вярват, че на този ден се бере първото грозде и то се раздава. Това е моментът, в който лятото е достигнало апогея си и идва време на есента. 

През август може да прекарате цял ден на някоя полянка. Насладете се на слънчевите лъчи, но не забравяйте да предпазите кожата си със слънцезащитен крем. Не се притеснявайте да облечете бански дори с големия корем. 


През август е време за криминални истории. Отделете няколко часа, за да прочетете интересен роман за Мата Хари. На 7 август се чества годишнина от рождението й. Маргарета Гертруда Целе е родена в Холандия. Прекарва детството си в манастир, но след неуспешен брак се премества в Париж, където става куртизанка и шпионка. 

През август любимият ви мъж има празник – празника на готвачите е на 10 август, а кой е по-голям ценител на вашите гозби от бъдещия татко. Може да го изненадате с някое по-засукано ястие или пък да го помолите той да приготви нещо за вас.

През август си направете коктейл от летни плодове. Алкохолът е забранен за бъдещите майки, но няма по-разхлаждащо в горещините от чаша с прясно изстискан портокалов сок, ананас, манго и каквото още се сетите. Всичко е въпрос на фантазия. 

През август ще имате уникален шанс да видите Мадона на живо. На 29 август на Националния стадион „Васил Левски” поп иконата ще изнесе грандиозния си концерт, част от турнето Sticky & Sweet. Заедно със звездата пътуват 250 души екип, 3500 аксесоара и дрехи, 36 дизайнери, 30 контейнера сценичен гардероб, 28 танцьори и музиканти.