За нас бе огромна чест, че към ценните гости в уеб предаването ни се присъедини и д-р Петър Игнатов – основател и управител на Медико-Дентален Център Ортогин. Д-р Игнатов има над 17-годишен опит в областта на феталната медицина, акушерството и гинекологията. Следдипломни квалификации в областта на феталната морфология, ехокардиография и инвазивна фетална хирургия в Англия, Франция и Германия. Той е лицензиран изследовател на Фондацията по Фетална Медицина (FMF) на Кралския колеж в Лондон, Великобритания, в сферата на комбиниран скрининг за хромозомни аномалии и Доплер ултразвук. Автор е на една монография и два патента, както и на повече от 40 публикации, пленарни лекции, конгресни презентации и постери в международни и национални научни издания. Лектор и организатор на обучителни курсове в областта на феталната медицина, акушерството и гинекологията.


Създател е на компютърните експертни системи QSL (Quantitative Surveillance of Labour) QDSP (Quantitative and Doppler Surveillance of Pregnancy) Protocols за мониториране състоянието на плода по време на бременност и раждане.

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НА 9 МЕСЕЦА ВЪВ YOUTUBE

С него поговорихме за проследяването на бременността след 35 години. Знаем, че понякога се изискват специфични грижи и определено повишаване на вниманието – но кога се касае за подобно ситуации, защо възрастта е рисков фактор, както и какво се стремят да постигнат специалистите по фетална морфология – ще научите, само ако гледате видеото. Специалистът сподели още, че биохимичният скрининг е е най-важното изследване по време на бременността, и когато се извършва от квалифицирани и сертифицирани специалисти, позволява да се изчисли рискът от наличие на тежък генетичен дефект при плода с точност около 95%. Такава висока точност е трудно постижима в съвременната медицинска практика, което още веднъж потвърждава голямото значение на скрининга.

Ако сте пропуснали лекцията, гледайте я още сега: