Малкият господин Дева обича да разгадава същността на процесите. Интересно му е да изследва дори биберона си – от какво е направен, защо, като го дърпа, се изкривява... Момчето с любопитство наблюдава хората около него. Оглежда ги и като че ли му предстои да ги включва в конкурс по симпатичност. Който не му харесва, повече да не се появява около него.


Момчето от тази зодия е готово да поеме толкова информация, колкото му се поднесе. Никога няма да загуби интерес или да си обърне гърба, ако някой му разказва нещо. То обаче не само слуша, но и запомня!

Момичето

Още от най-ранното детство малката Дева се подготвя за реалния живот. Дори на игрите с кукли тя гледа като на полезен опит, който ще я научи как по-добре да се справя с майчинството.
Странно е, че толкова малко момиченце може да бъде доста прагматично. Когато получава подаръци, първата му цел е да открие дали с тях ще може да играе дълго, или ще имат кратък живот.

Момичето пази вещите си и много строго поставя бариери за околните пред всичко свое. Ако мама и татко му направят подарък братче или сестриче, няма лесно да свикне с новата си роля, защото е ясно, че ще се налага да прави жертви.