Имате късмет, че вашето дете е зодия Козирог. То се ражда заредено за постижения, с амбиция да превземе света и да подчини всеки около себе си. Вярно е, че във всекидневието ще ви е трудно да приемате силния характер на детето си, но проявете прозорливост – този характер гарантира успехите му в бъдеще. А нали искате да се гордеете с него?

Момчето Козирог
Малкият Козирог често е с “една глава” над връстниците си. Той изглежда по-зрял и мъдър и заради това доминира, командва и налага мнението си в групата. От най-ранна възраст момчето е целенасочено – занимава се с онова, което го интересува. С нищо няма да успеете да го отвлечете, докато то да сглоби частите на разглобения (пак от него) самолет...


Най-добрият подход към малкия господин е деликатният. Не изневерявайте на възпитателните си принципи, но използвайте по-мек тон, за да постигате ефект.

Момичето Козирог
От съвсем малка госпожица Козирог проявява силен характер – дори когато плаче за биберона-залъгалка. Забележителни са нейната наблюдателност и памет. “Компютърът” й е постоянно включен и запечатва нова информация. Вашата мисия е да подпомагате този процес и да отговаряте на безбройните “Защо?”, “Как?”, “Кога?”...


Не е нужно да амбицирате момичето си да се състезава с другите. Това е “заредено в програмата му”. Победите носят самочувствие на госпожицата, което тя не прикрива. Едва ли ще е по-добре, ако е скромна?!