Вашето дете Телец е упорито, жизнерадостно, практично. Щом реши, че не иска да прави нещо, никой не може да го разколебае. Затова пестете родителските съвети – залагайте само на стратегическите и важните. Дребните забележки изобщо не стигат до това дете. Добре е да имате предвид, че то не може да бърза. В сравнение с другите деца е флегматично, но винаги завършва започнатото и работи много внимателно и педантично.


Момичето Телец е енергично, но и твърдоглаво. Умее да командва и да внушава респект. Обикновено лесно се утвърждава като лидер на средата, в която попада. Често ще ви смайва с логични съждения и с добре обмислени постъпки. Струва си да помогнете на момичето Телец да стане по-адаптивно – по-лесно да приема нови хора, нова среда… Всяка смяна на ситуацията е стресова за него. Това го изнервя и понякога го принуждава да живее в изолация.

Момчето Телец е буйно, сприхаво, често дори грубо. То има независим дух, не търпи да е в ролята на подчинено, но лесно се привързва и тогава става изненадващо чувствително. Използвайте тези моменти, за да му внушавате своите възпитателни принципи. Малкият Телец обича реда и системата, стъпва здраво на земята и трудно се увлича по необмислени идеи. Полагайте усилия, за да го образовате, поощрявайте абстрактното му мислене. Стремете се да го направите хармонична личност.