1-ви юни е съвсем близо и е време да ви запознаем с вълнуващата програма на Детски празник Парк Фест. Вече ви издадохме, че предстоят много забавления, планували сме различни активности за малките посетители, няколко интересни работилници и занимания с любов към движението, разделени в няколко етапа и подходящи за различни възрастови групи. Нека видим и в детайли какво предстои.

Занимания с любов към движението

Ще стартираме забавния ден с вдъхновяващи занимания, които ще се осъществят под ръководството на Валерия Петрова - бивша състезателка по художествена и естетическа групова гимнастика. Завършва Национална спортна академия “Васил Левски” със специалност кинезитерапия. Занимавала се с модерни и хип-хоп танци.

През 2010 година Валерия започва да преподава модерни и хип-хоп танци на деца, а след завършване на образованието си създава авторската програма BABYGYM, в която включва идеите на изправителната гимнастика и енергията на танците. В подхода си към децата тя вярва, че играта и уважението на техните емоции са най-прекият път за възпитаване на любов към спорта и вдъхновение за бъдещи успехи.

Валерия е част от екипа на МАЙМУУВС, чиито програми предлагат вдъхновяващи спортни занимания за деца. В услугата си те съчетават забавление и активност, за да помогнат на децата да развият физически умения и да изградят двигателни навици за цял живот. Техните опитни инструктори създават мотивираща среда, където децата могат да се забавляват, учат и растат. Може да научите повече за тях ТУК и ТУК

На 1-ви юни хлапетата ще могат да вземат участие в следните игри:

10:30 - 10:45 BABYGYM (нужно е предварително записване на [email protected])

 • Възраст: 1-3 години
 • Продължителност: 15 минути
 • Брой участници: 8

С BABYGYM играта и движението се сливат в едно невероятно приключение за малките откриватели. Програмата подкрепя здравословния растеж и развитие на детето чрез съобразени с възрастта гимнастически движения, игри, танци и стимулиращи активности.

11:00 - 11:25 ПРИКАЗНИ ИГРИ с Пип и Поузи (изд. "Фют") (нужно е предварително записване на [email protected] )

 • Възраст: 2-3 години
 • Продължителност: 25 минути
 • Брой участници: 10 

Всички заедно четат любима детска книга, която вдъхновява танците, игрите и забавните упражнения, които следват сред прочита. 

11:35 - 12:05 ПРИКАЗНИ ИГРИ с Елмър (изд. "Жанет 45")  (нужно е предварително записване на [email protected])

 • Възраст: 3-5 години
 • Продължителност: 30 минути
 • Брой участници: 10 

Всички заедно четат любима детска книга, която вдъхновява танците, игрите и забавните упражнения, които следват сред прочита. 

12:20 - 12:45 ТАНЦИ  (нужно е предварително записване на [email protected])

 • Възраст: 3-5 години
 • Продължителност: 25 минути
 • Брой участници: 12 

Чрез забавни и динамични движения децата учат не само техниката на съвременните стилове танци, но и важни уроци за ритъма, координацията и изразителността.

13:00 - 13:30 ТАНЦИ  (нужно е предварително записване на [email protected])

 • Възраст: 6-10 години
 • Продължителност: 30 минути
 • Брой участници: 15 

Чрез забавни и динамични движения децата учат не само техниката на съвременните стилове танци, но и важни уроци за ритъма, координацията и изразителността.

*Децата до 4 години трябва да бъдат с придружител! 

11:15 - 12:15 Работилничка за изработка на кукли 

 • Продължителност: 60 минути 
 • Възраст: 7+
 • Брой участници: 20 

Да, точно така! На 1- ви юни, в Северния парк, ще изработваме дори кукли! За творческото занимание ще помагат от „Разкажи ни“ .

*Задължително условие за включване в урока е децата да бъдат с родител
*Изработените артикули ще останат за участниците в работилницата

„Разкажи ни“ е емоция и спомен, създаден от едно артистично българско семейство. „Когато станахме баба и дядо, децата ни искаха техните деца да знаят повече за нас, за да не се прекъсва връзката между поколенията, въпреки възрастовата разлика и разстоянията, които ни разделят. Така стигнахме до идеята за книгите-дневници "Бабо, разкажи ни!" и "Дядо, разкажи ни!".“, споделя с емоция семейството.

Книгите "Разкажи ни!" са създадени, за да обединят интересните събития от живота на родните предци, които всеки потомък би искал да научи, и те да останат за поколенията напред. "Разкажи ни" вдъхновява бабите и дядовците да си спомнят много подробности от своя живот и може би разказвайки ги в книгата, отново да ги съпреживеят. В ателието на театър "Дани и Деси" семейството ръчно изработва уникални кукли - за игра, интериорни кукли, театрални кукли и др. „Разкажи ни“ можете да откриете и вълшебни куклени видео спектакли, които са направени с много любов и професионализъм от творците на театъра.

11:00 -12:30 Среща отблизо с пожарна кола

По време на събитието истински пожарен автомобил ще събуди любопитството на малките герои. Децата ще имат възможност да го разгледат отблизо, да се запознаят с отговорната работа на пожарникарите, да научат важни правила за безопасност и дори да видят някои демонстрации на пожарната техника. А защо не и да влязат в ролята на смел пожарникар!  

13:45 - 14:15 Здравна беседа за деца с Яна Данаилова 

На 1-ви юни Яна Данаилова, нутриционист и майка на три деца, идва при нас, за да проведе важен разговор с мъниците на тема: Здравословно хранене. Да, знаем, че звучи като "мисия невъзможна", но не и за Яна! Тя умело ще преплете важната информация със забавни въпроси и любопитни факти за храната и продуктите. Децата ще научат много нови неща, ще отговарят на въпроси и ще бъдат изненадани колко интересно, полезно и вкусно може да бъде здравословното хранене. 

И, разбира се, докато не само малките, но и вие - големите, се забавлявате, за хидратацията на всички ще се погрижат приятелите ни от Devin Изворна.

14:00 - 15:30 Stitch Story – работилничка „Да изплетем любов“ 

 • Продължителност: 30 минути 
 • Възраст: 7+
 • Брой участници: 7 

На 1-ви юни малките любопитковци ще могат да се запознаят с Ася Манолова от Stitch Story. Тя ще проведе креативен уъркшоп за плетене на сърчице, който ще се осъществи в 3 групи с по 7 участници

*Изработените артикули ще останат за участниците в работилницата

Ася Манолова е програмист по професия и артист по душа. Всичко с плетенето започва преди 3 години, когато е искала да направи ръчно изплетено сърчице за подарък. Забавното било, че изработката на въпросното сърчице изисквала много малко количество прежда, но в желанието си да изпълни задачата по най-добрия начин се озовала с куп материали, които решила да оползотвори и така първата ѝ плетена чанта станала факт и бързо се превърнала в неделима част от аутфита на Ася. Според нея не е било най-сполучливото модно творение, но това е открило съвсем нови светове и отворило въображението ѝ за изработката на най-различни неща. Започнала да майстори какво ли не - всичко, което види в интернет и ѝ хареса е било следващото ѝ предизвикателство. Впоследствие на шега създава и инстаграм страничката си, където открива и се запознава с много творци от цял свят. И именно в това тя вижда много смисъл: „Мисля, че точно в това е красотата на всяко нещо - да споделяме“ . 

През целия ден малчуганите ще получават и различни подаръци, специално осигурени от нашите партньори: XIXO, КомседBulgar Biotic, Bilka CollectionMagic Indoor, Издателство "Фют", Vita Yana, Smart Organic, My Toy

В приказния кът на XIXO, генерален партньор на събитието, ще откриете свежи напитки, а също и колело на късмета. С малки ръчички и любопитни очички мъниците ще могат да го завъртят и да си спечелят награда! 

enlightened Обещахме ви незабравим 1-ви юни и ще го получите! Очакваме ви от 10:00 до 16:00 ч. в Северен парк, вход от страната ж.к. Свобода!