Миналият уикенд събитието "Семеен Фест", част от инициативата "Зелената Стълба", превърна обикновената събота в в един специален ден. Ето какво сътворихме благодарение на нашите партньори:

ЗДРАВЕ НА ФОКУС

Дентална клиника Petar Duchev Kids  @petar_duchev_kids създаде същински оазис за здрави детски зъбки. Специалистите учеха децата как да имат добра орална хигиена и защо не бива да се страхуват от зъболекаря. В техния уютен кът мъниците рисуваха, позираха за снимки и се радваха на цветните балони. Разбира се, за всички сладури имаше и подаръци от клиниката.

Внимание, ДИАБЕТ! Всички посетители на феста имаха възможност за проверят нивото на своята кръвна захар. Да, безплатен скрининг на кръвната захар с Contour Plus България и CONTOUR®PLUS ELITE (система за проследяване на кръвна захар). @contourplusbulgaria Някои дами сериозно се замислиха за своето здраве, виждайки резултатите, а други се зарадваха, че всичко е в норми. Имаше и големи изненади, подаръци, въпроси и отговори, но най-вече се радваме, че достигнахме заветната цел - повишаване информираността относно диабета в различните му форми. Научихме също как да проследяваме кръвната захар в домашни условия бързо и удобно, защо е нужно и кога се налага.

ЕкоЛюбив БАЗАР

В чудния базар с продукти за устойчиво бъдеще и еклюбиви принципи взеха участие нашите партньори от:

Слингомания - ергономични раници и слингове, дрехи за бебеносене, аксесоари за мама и бебе. Комфорт, грижа, любов и споделеност през първите месеци след появата на бебето.

Gama Organica - Natural household cleaning products. Почистващи продукти, които са безопасни, но в същото време ефикасни срещу замърсяванията – резултат с благотворно действие едновременно з​а дома, за здравето на хората и за околната среда.

Green Human Being - Биоразградими бамбукови пелени. По-малко дразнещи бебето и по-щадящи природата. Продукти, които променят пазара и създават най-голяма добавена стойност за потребителите.

Маргаритка и играчки с мисия - Извинявай, Моля и Благодаря. Инициатива в подкрепа на вежливите думички и добрия пример за децата.

MP DESIGN BY MEGI PETKOVA @mpdesignbymegipetkova — българска марка за дизайнерски лимитирани дамски дрехи с внимание към всеки детайл. Защото бързата мода е опасна, а авторското изкуство остава дълго в гардероба и в сърцето на своя притежател.

За Децата:

Веселите работилници за децата включваха садене на растения, където нашите малки градинари събудиха своята любов към природата. Това се случи с любезното съдействие на Таня от градински център Flora.

Професионален худжник от Paint Me - Paint & Wine Studio бе до малките творци, докато те рисуваха върху текстил. Радваме се, че толкова много родители донесоха стари дрешки на своите деца, на които вдъхнахме нов живот и дадохме втори шанс.

Проведохме и Уъркшоп Хапване за щастливи и здрави деца с Кристина Орсова, кулинарен автор и блогър, автор на книги за деца, привърженик и посланик на живота с минимален отпадък. Криси направи една кулинарна презентация на пъстра зимна салата и запозна родители и дечица със значимостта на сезонното хранене и от здравословна гледна точка, и като начин да намалим хранителните отпадъци, въглеродния си отпечатък, да стимулираме местното производство. За щастие, имаше много ентусиазирани помощници, нетрпеливи да се включат.

АРТ емоции или ЕКОелха за чудо и приказ

Стълбата на успеха и на приятелството. Символът на инициативата зелената стълба получи реален образ. Благодарим на невероятните хора от Хранкооп, хранителен кооператив, който работи за нормален и гарантиран достъп до чиста храна на хората в големите градове. Те бяха основната причина да имаме красива дървена стълба.

А, за да стане тaзи стълба едно АРТчудо - заслугата е на Petance Handmade by Petya Milanova Петя изработи почти всички детайли от украсата, дойде в ранни зори и започна да изгражда красоти и да твори.

Нашата авторска ЕкоЕлха, привлече  погледите, докато ни напомняше за важността на устойчивия и здравословен начин на живот. Дечицата получиха подаръци от Издателсво ФЮТ, а дамите Наръчник за Женско здраве от Mclinic.

Имахме и томбола с чудни награди от Contour Plus България, Мclinic, Слиногмания.

Благодарим на всички, които станаха част от този невероятен ден! Вие сте пример, че има смисъл, че всичко, което правим днес, е бъдеще за нашите деца.  Продължаваме напред, обединени в стремежа си към по-зелен свят и  здравословен живот. Специални благодарности и на домакините ни от България мол, които съдействаха да се чувстваме на правилното място, в точното време.