Дали бременността е извинение, за да мързелувате, да хапвате за двама и непрекъснато да се притеснявате за бъдещето? Или пък по цял ден неуморно да спортувате, да четете книжки за отглеждането на бебето и да сърфирате в интернет, за да си чатите с други бременни? Предлагаме ви тест, за да разберете най-добре какъв тип бъдеща майка сте.

Променихте ли начина си на хранене, след като забременяхте?
А. Със сигурност! Започнахте да ядете за двама, бременността е чудесно извинение, за да удвоите порцията си, да посягате все по-често към шоколада и зрънчовците и, разбира се, всяка неделя да хапвате огромна порция пиле в сладко-кисел сос в китайския ресторант.


Б. Изключихте от менюто си потенциално опасните храни като синьото сирене и рибата в консерва. Опитвате се да ядете повече плодове и зеленчуци. От време на време обаче си позволявате огромна порция пържени картофи с хамбургер и млечен шейк, въпреки че едва ли подобна комбинация е много полезна за бебето.
В. О, не искате и да чуете за храна! Чували сте толкова ужасяващи истории колко много бъдещи майки са се отровили от пълните с нитрати зеленчуци или от недопечения хляб. Ядете само след като стриктно сте проследили качеството на храната.

Сутрин ви се гади и повръщате. Какво правите, за да се справите с това състояние?
А. Оставате в леглото до обяд и се надявате всичко да премине. Обаждате се в офиса, за да кажете, че най-вероятно ще се появите следобед и че отново стомахът ви създава проблеми.
Б. Държите в чантата си кутия с бисквити, вода, пакетче сол и овлажняващи кърпички и се опитвате да се справите със ситуацията в офиса. В крайна сметка сутрешното гадене е част от бременността.
В. Гадене? Какво гадене? Дори не сте чували за такова нещо. Благодарна сте, че около вас непрекъснато са вашата акушерка, лекарят, партньорът, семейството ви...

Ципът на панталона ви отпреди бременността вече не се закопчава. Ами сега?
А. Поемате дълбоко въздух и медитирате, за да се успокоите. Ето ви идеален шанс да навлечете старите дънки и огромната тениска на партньора си и следващите 6 месеца да не се разделяте с тях.
Б. Това е идеален повод да си купите някоя модерна дрешка за бременни и, разбира се, подходящ сутиен.
В. Вземате всички налични спестявания и хуквате по магазините. Сега му е времето да се поглезите малко.

Спортувате ли през 9-те месеца?
А. Кучето наръфа дистанционното миналата седмица и сега се налага да ставате от диванчето, за да сменяте собственоръчно каналите. Много лошо, защото никак не искате прекалено да се преуморявате през бременността.
Б. Редовно посещавате часовете по йога за бременни, но без да се натоварвате.
В. Записахте се на Пилатес, йога, гимнастика, но след като прочетохте какво може да ви се случи, ако спортувате дори и 1 час през бременността, решихте, че е на най-добре да останете вкъщи.

Повече А
Вие сте бременна, а не болна! Прекаленото мързелуване не е полезно нито за вас, нито за бебето. Опитайте се да живеете по-здравословно, хранете се по-пълноценно, спазвайте диета, правете упражнения от време на време, разхождайте се повече или плувайте.

Повече Б
Поздравления, вие сте идеалът за бъдеща майка. Това е начинът, по който трябва да живее и да се грижи за себе си съвременната бременна. Не забравяйте обаче, че ако се стараете да сте перфектна във всичко, може да се подложите на голям стрес. Наслаждавайте се на бременността си и почивайте повече.

Повече В
Вие сте Мадам Стрес! Нормално е да сте подложена на напрежение през 9-те месеца, но ако имахте антенки, можехте да произвеждате електричество. Почивайте и релаксирайте повече. Добре е да сте информирана, но не се страхувайте от сянката си. Не всичко, което ядете, може да ви навреди, а леките упражнения само ще ви тонизират.