В сезона на празниците най-важният въпрос е какво ще зарадва бременната ви любима. Сигурно ви се иска да съчетаете полезното с приятното. Колкото и примамлива да е идеята под елхата да сложите опакована вещ за бебето или за дома, откажете се от нея. Отхвърлете тази мисъл дори и с любимата да сте си обещали да не си правите лични подаръци. Вярно е, че разходите покрай предстоящото раждане ще са много, но също толкова сигурно е, че партньорката ви има нужда да се почувства специална и обичана в коледната или в новогодишната нощ. Отделете време и средства за красив жест, който ще стопли сърцата ви.

Старо, но златно
При подаръците за любимата съществуват няколко клишета, които обикновено се радват на успех. Единственият им минус обаче е, че са масов избор. Не забравяйте, че вниманието, което влагате в подаръка си, е по-ценно от самата покупка.


Скъп парфюм. Клише или класика – няма значение. Дизайнерският аромат е подходящ избор за специалната жена до вас. Имайте предвид, че бременността може би е променила предпочитанията й към ароматите. Съобразете се с нейния вкус, като в продължение на няколко седмици тактично следите какви благоухания използва.
Красиво бижу. Ювелирните бутици не предлагат само годежни пръстени и брачни халки. Има гривни, обици, колиета... Можете да изберете накит според зодиакалния знак на любимата. По този начин ще й подскажете, че детайлите от живота й са важни за вас и че я цените.

Маркова дреха или луксозно бельо. Ако сте се насочили към този подарък, може би трябва да промените решението си. Последното, от което се нуждае партньорката ви през бременността, е горчиво напомняне за промените във фигурата й. Ако все пак решите, че искате да й направите подобен подарък, изведете я на пазар с широко отворен портфейл, без да се намесвате в избора й.
Книга. През последните години книгите минават в графата “нестандартен подарък”. Това не трябва да ви спира да подарите на половинката си скъпо издание на любимия й автор или последната част от поредицата, която тя следи с огромен интерес. Избягвайте обаче литературата за бебета, диети и постигане на идеални отношения с околните – безкористният ви дар може да мине за лош намек.
Ароматна свещ. Тя е не много скъп, но ефектен подарък, освен ако не го избирате за всеки празник. Тук също важи правилото за ароматите – преди да изберете, проверете какво харесва любимата ви. Ръчната изработка прави свещта уникална. Ако във восъка или в парафина са запечатани цветни листенца или минерали, подаръкът ви ще изглежда специален. С йероглиф пък ще закодирате послание за любов, здраве и късмет. Можете да изберете и подходящ красив свещник, с който да направите изненадата още по-приятна.

Романтично предложение

Красивите, нестандартни жестове карат жената до вас да се чувства специална. Има хиляди начини да й покажете какво е мястото й в живота ви.
Вечеря на свещи. Сам по себе си този жест трудно може да се смята за подарък. От друга страна, това е чудесен начин да посрещнете празника само двамата и да се преоткриете в топлите отблясъци на пламъците. Най-важното е самостоятелно да приготвите ястието и да не забравяте щипката любов (както и че нейните вкусове са се променили и че трябва да щадите деликатния й стомах).
Фотоалбум. Съберете всичките ви общи снимки и ги подредете в скъп класьор. Оставете въображението ви да се вихри и изберете обединяващ мотив. Украсете албума подходящо, изпъстрете го с любими цитати от книги, песни и филми, които описват връзката ви. Варианти на същия подарък са ценна рамка, в която е поставена снимката на най-щастливия ви миг заедно, или фотоколаж по поръчка.
Произведение на изкуството. Ако партньорката ви е артистична и харесва живописта или скулптурата, можете да й подарите произведение от любим неин творец. За тази цел обаче месеци преди празника ще трябва да отделяте средства и време за обиколки из галерии и арт-магазини.
CD. Макар и да влиза в списъка на клишетата, дискът с любимата музика на партньорката ви може да се окаже и доста романтичен подарък. Особено ако не е купен от магазина, а вие сами сте създали компилацията от песни, които са фаворити на жената до вас. Не забравяйте да включите и изпълнението, което е емблематично за връзката ви.
Пътуване. Почивката на романтично място е сред най-претенциозните подаръци. Ако сте се спрели на екскурзия, няколко са факторите, с които трябва да се съобразите. Преди всичко – какво е здравното състояние на партньорката ви и доколко е напреднала нейната бременност. Следват транспортът до избраната дестинация и климатичните условия там. За да е напълно безопасен за любимата изборът ви, консултирайте се с нейния акушер-гинеколог. Запомнете, че почивката, преди да дойде детето, е сред последните ви шансове да прекарате малко време заедно и да разпалите пламъка в отношенията си.

В крак с времето
Все повече са жените, които следят тенденциите в съвременната техника и изпитват удоволствие “да си играят” с различни джаджи. Ако партньорката ви е сред дамите, които са в крак с технологичната мода, можете да изместите фокуса от романтичното върху практичното (в подходяща опаковка, разбира се). Забранени са само домакинските уреди и вещите, които вие ще използвате по-често от нея.
Мобилен телефон. Всеки ден на пазара излизат разнообразни модели телефони. През последните години се появиха типично дамски модели с функции само за жени, с огледалце и т.н. За да вложите романтика в подаръка си, настройте телефона при всяко включване да изписва вашето послание към любимата.
Лаптоп. Ако партньорката ви е практична бизнесдама, преносимият компютър е идеален подарък за нея. Изберете по-лек модел с повече функции, съчетайте го с подходяща чанта и не забравяйте, че на екрана трябва да се изписва вашето коледно пожелание.
Дигитален фотоапарат или камера. Този подарък потенциално е повече общ, отколкото специално за нея. Замислете се дали не го вземате за дома и за очакваното дете, вместо за любимата. Ако отговорът все пак е “не”, поднесете коледния си дар със своя усмихната “самоснимка” или с весел “самоклип” на коледно пожелание.
CD или MP3 плейър. Малкото устройство ще позволи на партньорката ви да слуша любимата си музика навсякъде – дори и в родилната зала. Изненадата ви ще е специална, ако сам подготвите първата й плейлиста с нейните любими песни.

1001 идеи
Не забравяйте, че светът около вас е пълен с възможности за идеалния подарък. Просто се уверете, че правите за любимата си специален жест, а не внасяте в дома си поредната практична вещ.

Nota bene!
Не забравяйте, че материалните подаръци не заместват любовта и уважението, които споделяте в ежедневните си отношения с любимата.