Предстои ви да посрещнете 2011 година. Сигурно си задавате обичайния въпрос: какво да облека в празничната нощ?


Имам няколко предложения, които могат да ви помогнат или поне да ви дадат идеи за импровизации. Най-същественото е да изберете тоалет, който подхожда на наедрялата ви фигура и ще ви осигури добро самочувствие. Шеговит факт е, че една жена винаги няма какво да облече, а още повече, ако е бременна.

Ще започна с тоалета за Коледа. Тя е семеен празник, който сигурно ще прекарате с най-близките си роднини. Бъдете практична. Не избирайте някой прекалено екстравагантен тоалет. Не ви съветвам да сте облечена и в сатенена рокля. Заложете на удобния шик. Предлагам ви трикотажна мека блуза и панталон в каре. Блузата може и да не е с много отворено деколте, а панталонът да пада свободно. Изборът зависи от вашия вкус и от предпочитанията ви. Допълвам тоалета с малко кожено наметало, което може да свалите във всеки момент. Към тази комбинация прибавям и комплект тънки гривни със сребристи, златисти и медни оттенъци. Ако наметалото ви се стори прекалено екстравагантно, може би ще се чувствате по-добре с жилетка без ръкави. Важно е и обувките ви също да са удобни и практични. За домашни събирания не са подходящи високите тънки токчета, тъй като краката ви бързо ще се уморят. По-добре е да сте с елегантни ниски обувки или с обувки с широки и не много високи токчета.
Как да сте облечена на фирменото празнично парти? За него се налага да помислите малко по-рано, тъй като обикновено тези купони се организират преди Коледа. Важно е да се съобразите с дрескода на компанията си. Съветвам ви преди всичко да акцентирате на нестандартните аксесоари. Ще изглеждате стилно в рокля с висока талия и с открити рамене, като може да комбинирате и с риза. Добавете „щипка” блясък с обиците и със стилна чанта от червен лак. Ако във фирмата, в която работите, няма строги правила по отношение на облеклото, можете да замените ризата с трикотажно поло. То е с интересен ръкав и е от по-бляскава материя, украсена с щампи, пайети или мъниста. Ако харесате полото, заменете аксесоарите, за да не прекалите с акцентите.

За Новогодишната нощ е подходяща класическата малка черна рокля. Не е практично да изберете дреха, която ще облечете една единствена вечер в годината.
Предлагам ви рокля солей с овално драпирано деколте и А-силует. В случая най-важно е да подберете формата на деколтето според фигурата си. Тази рокля е добър избор за дами с овално лице и с малък бюст. Овалното деколте можете да замените и с квадратно, освен ако раменете ви не са прекалено широки. В този случай за вас е по-подходящ първият вариант. Дълбокото V-образно деколте визуално удължава шията, така че е добър избор, ако сте с широко, кръгло лице и с по-заоблени рамене. И в двата случая може да допълните визията си с блестящо бижу. Предлагам ви колие, което лесно се трансформира. Ако сте с овално лице, омотайте го около врата си и го оформете като късо колие. Ако обаче има нужда  визуално да издължите шията си, вържете веднъж колието и го пуснете да пада свободно върху гърдите.
И не забравяйте, че така, както посрещнете Новата година, така и ще я изживеете. Затова се заредете с положителни емоции.