Идват коледните и новогодишните празници и вероятно много ви вълнува въпросът какво да облечете за служебния празничен купон или вечерта на 31 декември. Необходимо е само да знаете къде ще празнувате и какъв ще е стилът на партито. Дали ще се изисква по-елегантно облекло, или можете да си позволите клубен екстравагантен стил.
Ако искате да сте елегантна, облечете разкроена рокля в меки златисти нюанси с дължина около коляното. Много актуално е дълбокото деколте, независимо дали е кръгло, или V-образно. В този период, когато гърдите ви са по-сексапилни отвсякога, дълбокото деколте е изключително женствено. То създава илюзия за издължаване на шията, особено ако вдигнете косата си и откриете раменете си. Ръкавът на роклята ви може да е дълъг и с широк обем, прибран в китката от висок маншет, отворен по цялата дължина, като открива ръката при движение, което придава фриволност на дамата. За да изтъкнете визията си, прибавете и подходящи аксесоари. Дълбоко изрязаното деколте може да се комбинира с дълги висящи обици, достигащи дори до рамото. Аз прибавих и широка гривна, която можете да поставите под лакътя. Велурените боти, които избрах за вас, могат да се приемат като истински аксесоар. Те са изключително шик – остри, с тънък ток, широки около глезена и, разбира се, в пурпурни нюанси, подобни на цвета на чантата. Тази цветова комбинация е изключително бляскава и аристократична. Така вие вече ще сте готова да отидете на празничния коктейл и аз съм сигурна, че наистина ще съберете възхитените погледи на околните.


Тоалетът ви може да е и комбинация от рокля и панталон, ако партито е с колеги и не се изисква строго елегантно облекло. Добре е роклята ви да не е прекалено дълга. Ако е от прозрачна материя, това ще й предаде изключителна шармантност. Препоръчвам ви модела, изработен от еластичен тюл в комбинация с трико. И при него деколтето е дълбоко, а силуетът на роклята – разкроен.
Правият раиран панталон също е добър избор за празничната вечер. Дългото колие в кехлибарени нюанси можете да преметнете през рамото и да допълните с голям пръстен с камъни. Изберете малката кожена чанта с медни оттенъци. За тези от вас, които се чувстват добре с шапка, бих предложила модела от памучен текстил със златисти нишки. По модните подиуми много актуално е смесването на дрехи и аксесоари с различна плътност на материите. Затова спокойно бихте могли да сте с шапката през цялата вечер.

Ако искате да сте наистина модна, ще ви предложа още една комбинация. По дефилетата тази година беше представена една нова тенденция – т.нар. оригами акцент. Това означава използване на драпирани или пречупени текстилни материи. Моето предложение е блуза от шифон, наподобяваща пеперуда, с ботанически принтове. Комбинирайте прозрачната материя с плътно бюстие и тесен по краката панталон. Ръкавиците от различен вид и модел също са много актуални – памучни, сатенени, кожени, с дължина до китките или лакътя. Те не са само средство за предпазване от студа, а важен аксесоар. Комбинирайте ги с къса кожена наметка. Ще се чувствате комфортно на новогодишното парти, ако обувките ви са с равна подметка и заоблени отпред. Разбира се, преценете дали визията ви го позволява (ако сте много ниска, няма да се чувствате елегантна). Ако краката ви отичат и това ви безпокои, не обувайте високи токчета.