Предстоят ви много празнични вечери. Какво е задължително за гардероба на всяка жена, която следи модните тенденции? Отговорът е: дреха или аксесоар с анималистичен принт. Холивуд е луднал по леопардовите, крокодилските и зебровите шарки. Добре би било да се ориентирате в сивата гама, но няма да сбъркате, ако предпочетете и черното, което отново е издигнато на пиедестал. Разбира се, не пренебрегвайте и предизвикателното червено. Не залагайте обаче на него като основен цвят. Нека то да е акцент.


Както винаги, има много блясък и ефирност в тоалетите за празнични случаи – шифон, сатен, камъни, кристали, ламе, лак, но, разбира се, отново трябва да сте изключително внимателна, за да не се превърнете в коледна елха.

Предлагам ви една много стилна и същевременно артистична комбинация. Избрах панталон с широк свободен силует в сиво в “дует” с топ с леопардов принт, решен в сивата гама. Щом панталонът е широк, задължително е той да е максимално дълъг – до земята. Това, което подлежи на компромис, е дали да е с ръб, или без ръб. Зависи от материята, ситуацията и визията, към която се стремите. Строго изгладеният ръб придава много строгост и изисканост. Ако заложите обаче на по-тежко падащ текстил, ръбът не е за предпочитане.
Връщам се към горната част – топ от мек памук със силно изрязано обло деколте, като линията на врата е пресечена от връзка. Бихте могли да я вържете небрежно на фльонга. Тъй като деколтето е дълбоко, хвърлям предизвикателство към екстравагантността и ви предлагам да прибавите колие със зеброва окраска. То трябва да е късо и да пада свободно на гърдите, но в никакъв случай не и върху блузата. Тогава ефектът би се загубил. Този ансамбъл е решен в монохромната гама, затова може да добавите масивни и дълги обици. Те обаче са подходящи за дами с по-дълга шия. Ако не сте сред тях, изберете колието. Предлагам ви като акцент широк червен колан. Ще засилите неговия ефект с  кожени ръкавици, непокриващи китката.

Препоръчвам ви кашмирено палто с разкроен силует и асиметрично връзваща се панделка.
За почитателките на златото предлагам туника в златно и сиво. С нея ще изглеждате много стилно и бляскаво. Ако се  спрете на този вариант, не се увличайте с аксесоарите. Сивият панталон ще успокои ансамбъла. Подходящи за тоалета са обувките с висок ток със заоблени върхове.
Ще ви предложа и още две комбинации с панталон цигара. Панталоните с тесни крачоли (слим) много често присъстват в гардероба на звезди като Бионсе, Шакира,  Дженифър Лопес и др. Моделът, на който се спрях, отново е с ръб и е допълнен от кожени гарнитури. Панталонът е с прибран силует, затова горната част може да е по-свободна. Едното ми предложение е шифонена туника с кристали по линията на деколтето и с открити рамене. Залагам на класиката – основният цвят е черният. Предлагам ви да прибавите аксесоари в червено – гривни с шифонена панделка, придаваща им елемент на закачливост, или пък малка червена чанта с лачени дръжки.
Можете да изберете и сатенена туника с остро деколте и свободен силует, като почертаете линията на бюста с широк колан.

Топ в леопардов принт, Orsay, 29.90 лв.
Панталон в сиво, Миа, 49 лв.
Колие, Orsay, 11.90 лв.
Обици, Oviesse, 8.90 лв.
Кожен колан в червено, Oviesse, 22.50 лв.
Ръкавици, Oviesse, 44.90 лв.
Кашмирено палто, Миа, 190 лв.
Туника в златно, Orsay, 59.90 лв.
Обувки, Oviesse, 69.90 лв.
Панталон слим, Oviesse, 74.50 лв.
Шифонена туника, Oviesse, 69.90 лв.
Гривни, Oviesse, 18.90 лв.
Чанта, Oviesse, 58 лв.
Сатенена туника, Мами, 42 лв.
Колан от естествена кожа, Oviesse, 22.50 лв.

Адреси на магазините:
Orsay – София, бул. Витоша 48
Миа – София, ул. Княз Борис I 69
Oviesse – Сити център София, ет. 2
Мами – София, ул. Княз Борис I 55