Хората трябва да се сдобиват с поколение само при положение, че са готови за това и твърдо са го решили, затова бяхме рекламни лица на една серия противозачатъчни хапчета. Изумява ни броят на абортите и на изоставените деца в България.

С тези думи Галина и Мирослав обясняват защо дует “KariZma” прави музика не само за да забавлява, а и за да привлича общественото внимание по наболели въпроси – раждаемостта, домашното насилие, наркотиците. След “Рискувам да те имам”, “Колко ми липсваш” и “Ще избягам ли от теб” новият клип на Галя и Миро “Mr. Killer” разбуни духовете заради шокиращите кадри, в които героите се дрогират. Песента е част от мащабен социално ангажиран проект на “KariZma”, насочен срещу пагубните последствия от общественото мълчание по въпроса за употребата на наркотици.

“Обичам да обичам, мразя да мразя”, казва Галя. Тя си представя бъдещето така: “Да имам прекрасна бяла къща с мини-парк, бяло куче, две деца (момиченце и момченце) и съпруг, който ме обожава, аз да продължавам да правя красива музика и да помагам на хората, а със спечелените пари да основа фондация.”

На върха на славата си участниците в култовия дует имат много общи черти. И двамата не се плашат от самотата, обичат да ядат вкусни неща (тя – “пресен” последовател на разделното хранене, той – новопокръстен вегетарианец), имат афинитет към руския език (за нея е матерен, а той го е учил в гимназия в Добрич). Срещат се съвсем случайно, когато Галя се е явила на певчески конкурс, в чието жури бил Мирослав.

Тя. Когато се родила, майка й я нарекла Александра. Само седмица по-късно обаче роднините оказали “натиск” и момичето било прекръстено на Галина.
Той. На личната му карта пише: Мирослав Димов Костадинов, роден на 10 март 1976 г. в Добрич. Кръстен е на баба си Мария и на чичо си Слави. Миро е зодия Риби, сигурно заради това с удоволствие би бил делфин, ако можеше да се прероди. В рода на Миро тече гагаузка кръв.

Баба ми е родена в Брестак, Варненско, но е расла във Вълчидол, след като останала сираче. Отгледана е от богато семейство, разкулачено след 9. IX. 1944 г. По тази линия родът ни е с гагаузка кръв. Сестрата на баба ми, леля Радка, говореше турски език. Гагаузите говорят турски, но не са турци.
Тя. Майката на Галя – Лидия Курдова, е рускиня от град Соргуд, Тилменска област в Сибир. Там впрочем е живял един от любимите на Галя днес диджеи – DJ Роко. Баща й Атанас я наричал “Малката азиатка”, защото характерът й е като на азиатска жена. От тригодишна живее в Ямбол, където се установява семейството й. “Майка ми е уникална жена и прилича на Мадона”, категорична е Галина. Галя е кърмена до втората си година. В семейството й били в сила старите руски привички и всички говорели помежду си на вие.
Той. Миро не е бил кой знае колко старателен ученик в хуманитарната гимназия. Увличала го единствено историята. Учителката ми от детската градина често казва на майка ми: “Той владееше децата от мъничък. Аз нямах колебание да му ги поверя, понеже им пееше всички известни български песни... още тогава!
Тя. Галя се е стараела да има само шестици, което почти изцяло й се удавало. Била изявена отличничка по чужди езици (дори по арабски в по-съзнателните си години). Понякога помагала на учителката си при коригирането на контролните на целия клас. След като учи английски и френски в средното училище завършва тюркология в Софийския университет.
Той. Казва, че е задължен и благодарен на родителите си, защото винаги го подкрепят безрезервно. Съветвали го да не си играе с играчки, а да развива собственото си въображение.
Тя. Все още обича подаръците, които й правели – най-вече руски кукли, но и едно куче... Още от малка обича да си похапва и любимият й семеен сладкиш е руската торта “Наполеон”. Или поне меденки... Един от първите й спомени е как в топъл летен ден я къпели в корито на терасата в детската ясла. Зодия Лъв – родена е на 17 август. Няма братя и сестри.
Той. Още от малък Миро бил решил, че ще става певец (разбира се, след като преодолял задължителния момчешки синдром да става астронавт). Първоначалната си школовка дължи на не особено приятно обстоятелство – като малък се разболял, лекарите предписали повече чист въздух и момчето прекарвало дълго време при баба си на село. Там от скука по цял ден слушал радио, научил всички песни наизуст и пеел заедно с естрадните звезди. Първата банда, която е слушал, е Бийтълс. Миро дебютира на 14-годишна възраст в родния си град и печели голямата награда на фестивала “Георги Сарандов”. По-късно взема три последователни награди в конкурса “Откритие”. Третата награда на “Златният Орфей” извоюва едва 16-годишен с песента “Дали не сгреших”.
Тя. Като съвсем малка Галя мечтаела да стане модел. Впоследствие се оказало, че да си актриса или певица е далеч по-интересно. Успехите й на концертния подиум започват от фестивала “Откритие” във Варна, където от воле получава три награди накуп. После на “Тракийска лира” в Стара Загора грабва приза за авторска песен и първа награда за изпълнение. Убедително се разписва и на “Златният Орфей”. Пробвала се е и в театъра – в ролята на пееща самодива от постановката “Опит за летене” в Ямболския театър. Възприема таланта си като скъп подарък, към който се отнася с подобаващо уважение, сиреч добавя много труд. Първите касетки, които си купила със собствени пари, били на Тони Бракстън, Елла Фицджералд и Луис Армстронг... Обожава “черната музика”.
Той. Миро е и много добър художник. Майка му работела с изчислителни машини, в които се слагала ролка с книжна лента. Когато бил малък, той я молел да му дава такива ленти и върху тях рисувал филми – кадрите били толкова професионално нарисувани, че изглеждали като на истински анимационни филми.

Ана, майката на Миро: “Не обичаше да пие от биберон” Родих Миро на 27 години: много бързо, много лесно – за половин час. Много бях щастлива. За момент като че ли загубих съзнание. Отворих очи и попитах: “Какво е?” Младата лекарка каза: “Момче е!” Аз тревожна: “Има ли си всичко!?” Тя се смее и ме успокоява: “Всичко си има, не се притеснявай”. Роди се много мъничък – 2.850 кг. Красиво момченце.
Мирослав е второто ми дете. Дъщеря ми Деана беше на 7 години и 2 месеца, когато се роди той, но точно тогава беше болна от шарка и не я пускаха при бебето. Когато най-сетне го видя, остана разочарована, понеже очакваше нещо по-голямо. Заобича го веднага. От малък Мирослав не пиеше от биберон, а направо от чаша. Колчем намереше бутилка или чаша, веднага я надигаше. Когато беше на година и половина, по моя непредпазливост пи спирт за горене! Пърлехме пиле и в бързината съм оставила без надзор отворена бутилка, в която от пърленето беше останал малко спирт. По едно време чувам, че Миро пищи и държи в ръчички шишето. Не знаехме дали ще оцелее. Цяла нощ чакахме тревожни пред стълбите на болницата... Тогава за първи път се молих на Господ, макар че не съм вярваща.

KARIZMA
Дуетът съществува от 1999 г. “KariZma” са автори на текстовете и музиката на много популярни песни на други изпълнители, сред които Мария Илиева, Тони, Ирра и Сантра. За “Рискувам да те имам” (2001 г.) “КариZма” бяха номинирани общо в 16 категории за наградите на “МТМ”, “БГ радио”, ТВ “ММ” и “Форте” и взеха 9 награди – абсолютен прецедент в историята на българската музика.