Лятото е в разгара си и всички наоколо мислят за забавления, ваканции и приятни преживявания. Фактът, че сте бременна не бива да ви спира да се наслаждавате на живота, дори напротив.


Отдайте се изцяло на все още свободното си време, защото след появата на бебето животът ви драстично ще се промени. Ето няколко романтични идеи, които може да приложите с любимия си през почивните дни или ваканцията.

Отидете на пикник
Може да изненадате партньора си, като рано в събота сутрин го събудите с целувка и раница, пълна с храна за пикник, която, разбира се, той ще трябва да носи. Купете готови сандвичи, чипс, бисквити, резенчета зеленчуци, плодове, нещо за пиене. Вземете касетофон или CD плеър с романтична музика и... спрей против насекоми. Най-подходящи места за пикник са усамотените поляни, закрити плажове в близост до езеро или под някое дърво.

Приятна обиколка на... собствения град
Замисляли ли сте се защо туристите посещават вашия град?! Със сигурност има някоя забележителност, на която никога не сте обръщали внимание. Намерете стар пътеводител или потърсете малко историческа информация в интернет. Ще останете учудена колко много неща не знаете за мястото, където живеете. Помолете партньора ви да се присъедини към изследователската мисия и заедно поиграйте на “археолози”.

Нощно плуване
Няма по-хубаво за бременната от водната гимнастика. Но няма и по-романтично от това да се отдадете на страстни целувки във водата през нощта.

Спортувайте заедно
Помолете партньора си да ви помага, когато правите упражненията си за дишане и укрепване на тазовото дъно. Ако е много уморен вечер, правете ги в събота и в неделя.

Хайде на вечеря
Отделете една петъчна вечер, за да сготвите заедно нещо. Отидете на пазар, разпределете ролите – Той да мие и реже, вие да бъркате. Може да си позволите и малко вино и... да оближете пръстите един на друг.

Малко на игра
След романтичната вечеря какво по-добро от това да поиграете на “Истината или се осмеляваш”. Ако не знаете как се играе, просто следвайте инструкциите – попитайте любимия дали ще ви каже истината, или ще се осмели да изпълни едно ваше желание. В случай че избере истината, може да му зададете какъвто и да е провокативен въпрос, ако пък е достатъчно смел, трябва да изпълни една поставена от вас задача. Не ограничавайте фантазията си.

Назад към миналото
Посетете близката видеотека и вземете някой много стар филм, който и двамата сте гледали като деца. Гушнати пред телевизора с подходящи лакомства в ръце, със сигурност ще прекарате една много романтична вечер.

Усмивка и... “щрак”
Сигурно, откакто сте бременна, имате поне 100 снимки. Е, отделете един ден само да се снимате. Купете няколко филмчета, извадете от гардероба всички възможни дрехи, отидете на любимите си места и увековечете коремчето и щастливата си усмивка.

Ето още няколко романтични идеи:

  • Направете си барбекю.
  • Разходете се из гората.
  • Научете се да играете билярд.
  • Отидете в парка, легнете на тревата и се отдайте на сладки приказки.
  • Боядисайте заедно спалнята си.