Необходими материали: филц в различни цветове, пистолет за горещ силикон, телени пръчки, диадема и малко прежда.

01

Начало

За ушенца изрязваме по две еднакви парчета филц в кафяво и две по-малки със същия силует в бяло. Вържете на снопче малко прежда в цвят по избор и разчеткайте с гребен. С помощта на горещ силикон залепете в основата всички елементи на ушенцето. Подрежете преждата в ушенцето до желаната форма и дължина.

07

За рогцата можете да използвате телени пръчки с ламе (продават се в почти всеки хоби магазин). Използвайте една пръчка за основа и още две, три за разклоненията на рогцата. Усуквайте стегнато пръчките една около друга. Облечете внимателно рогцата с филц.

Напредваме

Вземете прежда (тук можете да заместите и с филцова лента) и омотайте диадемата малко преди първия рог. Залепете ушенцето върху диадемата и със същата прежда продължете да омотавате и около него. Продължете така, докато закрепите и другото ушенце и малко след него. При желание можете да облечете цялата диадема във филц или прежда.

08

Финал

За цветята изрежете малки цветни листчета от филц и ги залепете за кръгла основа. Добавете листенце. Направете малко снопче от прежда и прекарайте през цялото цветче. Оформете топченцето от прежда. Направете още две цветчета. Залепете вече готовите цветчета за диадемата.

 

Подробна информация относно стъпките на процеса в снимки, ще откриете в броя за месец януари, 2018 година.

Aвтор и фотограф: Велислава Арабаджиева, творец, които има грижата да радва очите ви с авторски плетива и аксесоари във всеки брой на списание "9 месеца".

Посетете страничката й във фейсбук: www.facebook.com/ohsweetpie