Необходими материали: различни цветове плат, вата, потпури или ароматни сашета, малко въже или канап, конци.

В този брой ще ви покажа как да си направите ароматни торбички, които можете да използвате в коридора, гардероба или просто за декорация.

Изберете цветовете на вашите къщички и изрежете по две еднакви парчета от цвят. Ако използвате готови сашета, съобразете размера на къщичките с тях. Моите къщички са с приблизителна големина 12 см широчина и 13 см височина. В случай че използвате потпури, можете самите тях да поставите в предварително подготвени малки правоъгълни торбички.

От други парчета плат изрежете по една врата, малко флагчета, прозорчета, по две ленти за покрив и каквото още въображението ви пожелае.

С помощта на шевна машина (може на ръка, а също така може да залепите всички части с горещ силикон) зашийте елементите върху лицевата част на къщичката. Покривчето оставете за последно.

Изрежете ватата в същата форма като къщичките, но малко по-малки, за да можете да зашиете лесно двете части на къщичката една за друга. Поставете сашето между слоевете вата и зашийте страните на къщичката, отново оставете покривчето отворено.

Подгответе парченце въже за всяка къща и завържете двата края на връзките на възел. Поставете възела между двете части на къщичката, след това и парчетата от покрива. Захванете с карфици, за да ви е по-удобно при шиене. Завършете, пришивайки покривчето.

Подробна информация относно стъпките на процеса в снимки, ще откриете в броя за месец юли.

Aвтор и фотограф: Велислава Арабаджиева, творец, които има грижата да радва очите ви с авторски плетива и аксесоари във всеки брой на списание "9 месеца".

Посетете страничката й във фейсбук: www.facebook.com/ohsweetpie