Студените дни и нощи все по-често напомнят, че наближава и астрономическата зима, а с нея и нуждата от обновяване на гардероба. Това е абсолютно наложително за бременната жена.  Сигурно сте установили, че старото палто, както и повечето ви дрехи вече са ви тесни, особено ако досега сте предпочитали силно вталения силует. Не се притеснявайте, ако смятате, че ще се сдобиете с огромни дрехи, които после никога няма да облечете. Комбинациите, които ви предлагам, са съобразени с модните тенденции, но и с вашата нова фигура. Моделите можете да носите и през следващия сезон, когато вече ще сте родили.


Модните диктатори залагат на класическите черно и сиво, които по-лесно се комбинират с всички цветове. Ще откриете обаче и ефектни предложения в актуалните ярки цветове. Освен черното и сивото моден ще е и синият цвят, но в по-тъмната гама.

Първата комбинация е зимна, но пъстра, доколкото е възможно това, когато участват актуалните за сезона цветове. Блузата е от мек плетен трикотаж в синьо. Тя е добър избор за тези, които следват модните тенденции. Към блузата съм добавила и дънков панталон в сиво в класическа линия. Нарочно ви предлагам модел, който не е с впити тесни или пък с ултрашироки крачоли, макар че в новите зимни колекции присъстват и двата варианта. Предложения от мен панталон ще можете да комбинирате с високи ботуши под коляното, но и с боти. Ако сте решили да изберете отново завърналите се на модните подиуми „over knee” (“над коляното” – бел. ред.) ботуши, най-добре ги комбинирайте с клин или с плътни цветни чорапогащи. Разбира се, ако горната част на облеклото ви и вашата фигура позволяват това. Преценете дали ще се чувствате комфортно. В случая ви препоръчвам ниски ботуши от тъмнозелен набук – топъл, модерен и същевременно практичен модел за зимата. Връхната ви дреха може да е късо вълнено двуредно палто, което може да се носи в различен етап на бременността. Избрах вариант в ярко наситенозелено. Този цвят е тонизиращ и подходящ за зимния сезон. Ако сте по-консервативна, палтото може да е тъмносиво. Както винаги аксесоарите са завършекът на вашата визия. В случая шалът, който съм прибавила, е от изключително значение. Той обединява ансамбъла. Ако се лишите от шала, ще изглеждате сякаш сте облекли първото нещо,  попаднало ви от гардероба. Моят съвет е да не пренебрегвате аксесоарите, защото много често те създават завършеност на външния вид.
Може би първото ми предложение е прекалено пъстро за вас или пък смятате, че то е неподходящо за офис. Тогава обърнете внимание на другия ансамбъл. През този сезон изключително актуални ще са блузоните. Предлагам ви модел в различни нюанси на сивото. При деколтето и подгъва му е потърсена ефектна комбинация между финия и грубия плетен трикотаж. Съчетавам този модел с класически панталон с подчертана мъжка линия, за което допринасят детайлите – италиански джоб в предната част и филетки в задната. Ще подчертаете женствеността си с дълго колие, което може да е омотано около врата или пък да пада свободно до деколтето. Препоръчвам ви обаче колието да не е върху блузона, тъй като тогава красотата на кристалите и мънистата ще се загуби от флоралния мотив на дрехата.

За повечето работещи бъдещи майки декември е месец и на коледните и новогодишните партита. Подготвила съм едно предложение в случай, че ви изненадат с покана за празненство. Подходяща е роклята в тъмносив трикотажен рипс с дължина около коляното. Можете да я разчупите и да й придадете малко блясък с колие, тънък тъмносин колан или шал, декориран с пайети. Разбира се, задължително се съобразете с дрескода на събитието. Ако то не е прекалено официално, можете да сте с чантата, с която сте през деня – средна по големина, но обемна. Този модел продължава да е актуален. Ако обаче ви предстои по-изискано парти и искате да сте на върха на модната вълна, снабдете се с плоска чанта тип плик.