Спокойна, капризна или незаинтересувана бременна сте? Този тест ще ви помогне да отговорите на този въпрос.1.Каква е вашата диета през 9-те месеца?
А. Не се ограничавам. Хапвам предимно сладкиши и шоколади.
Б. Храня се балансирано. Всеки ден ям плодове и зеленчуци, но не се отказвам от пастичките и тортите.

В. Ям изключително здравословно и редовно следя колко килограма съм наддала.

2. Спортувате ли през бременността?
А. Всяка сутрин тичам… за да хвана автобуса за работа. Замених високите токове с равни подметки.
Б. Всяка седмица посещавам курс по Пилатес за бременни. Не се натоварвам прекалено и се чувствам добре – спокойна и уверена в силите си.

В. Ежедневно правя различни упражнения, понякога посещавам и фитнес залата, имам и личен треньор. Искам да възвърна старата си форма най-много месец след раждането.

3. Как бихте определили емоциите си?

А. Понякога се чувствам глупава, но не искам да се оплаквам. Знам, че често бременните са като мен.
Б. Понякога съм тъжна, понякога – весела. Разговарях с приятелите си и осъзнах, че това са нормални емоции през 9-те месеца.
В. Съсипана съм емоционално.

4. Как се промени връзката с партньора ви през 9-те месеца?
А. Когато не повръщам, хъркам дълбоко на дивана в хола. В момента почти нямам връзка с бъдещия татко, но се надявам след раждането нещата да се подобрят.
Б. Отношенията с партньора ми се промениха. И двамата осъзнахме, че вече сме истинско семейство, а не само двойка.
В. Обожавам масажа на краката, който любимият ми прави. Всеки ден искам още и още.

5. Как се отразява бременността на работата ви?
А. Уморявам се, но не искам шефът ми да мисли, че използвам бременността си като извинение, за да мързелувам. Опитвам се да работя по-усилено отпреди.
Б. Чувствам се по-уморена, но всеки ден по обед излизам на разходка. Никога не оставам след края на работния ден. Бебето ми е по-важно от работата.
В. Тръгвам си колкото може по-рано. Бременността е достатъчен ангажимент.

6. А на социалния ви живот?
А. Не искам приятелите ми да мислят, че съм станала скучна, защото съм бременна. Въпреки това вече ми е трудно да излизам вечер и да пия с тях до късно.
Б. Всяка вечер съм в леглото в 22 ч. Виждам се с приятелите си следобед, за да пием сок или чай. Разговорите ни сега са много по-интересни.
В. Помолила съм приятелите ми да се обаждат между 18 и 19 ч. вечерта. Не желая да ме безпокоят по друго време.

7. Как си представяте детската стая?
А. Решила съм бебето да спи в нашето легло през първите 6 месеца. След това може да купим креватче.
Б. Все още не съм купила достатъчно играчки, но всичко най-важно вече е готово.
В. Разглеждах каталози с детски стаи и смятам да направя нашата точно по този начин, независимо колко ще струва.

8. Посещавате ли училище за родители?
А. Веднъж отидох на училище за родители, но не беше забавно. Исках да говоря с други бременни, а лекторът постоянно ми се караше, че вдигам шум.
Б. Всяка седмица с бъдещия татко посещаваме училище за родители. Лекциите са много интересни и двамата имаме куп въпроси.
В. Не се чувствам добре на място, на което има много хора. Намерих акушерка, която да идва вкъщи и да ми разяснява всичко подробно.

Какъв е вашият резултат?
Повече А. Бременността е досадна. Въпреки че е добре от време на време да си давате почивка, запомнете, че бременността е изключително важно събитие във вашия живот. Приемете, че скоро ще станете майка и започнете да се наслаждавате на растящото си коремче. Яжте здравословно, правете упражнения и почивайте повече.
Запомнете! Вашето тяло преминава през сериозни промени. Не ги пренебрегвайте, а се отдавайте на предизвикателството да станете майка.
Повече Б. Бременността е прекрасна. Вие сте убедена, че бременността е естествено състояние, през което преминават много жени. За вас това е уникален момент от живота ви, на който се наслаждавате. Вие знаете как да се грижите за себе си и за своето бебе.
Запомнете! Не се опитвайте да сте перфектна. Чудесно е да се храните здравословно, да правите упражнения и да си почивате повече, но не се самообвинявайте, ако си позволите и някои малки изкушения.
Повече В. Бременността прави жената специална. Всяка бременна заслужава да я глезят и носят на ръце. Вие обаче смятате, че сте единствената бъдеща майка на света. Ако нещата не са както сте ги планирали, често се разстройвате, което вреди както на вас, така и на бебето. 
Запомнете! Бебето ще изисква много внимание и грижи от ваша страна. Скоро ще се наложи да забравите собствените си нужди.