Хартиените вятърни мелнички може да използвате за акцент в саксиите с цветя, за декорация на детско парти или за забавна игра с децата.

За направата на мелничките ще са ви необходими: цветна хартия или картон, лепило, дървени шишчета, копчета или кабърчета.

Хайде!

От картон изрежете квадрати, които след това изрежете по диагоналите почти до средата. Залепете единия ъгъл от новообразуваните триъгълници в средата на квадратчето. Повторете с останалите три. Завършете мелничките според предназначението им. Ако ще ги ползвате за декорация на стената, може единствено да добавите цветно копче в средата. Искате мелничката да се върти? Закачете я с кабърче на дървеното шишче. Или желаете да бъде фиксирана – тогава просто я залепете на дървеното шишче и добавете цветно копче в средата.

Продължаваме…

Другия вид въртележка направете от по-тънка хартия. Изрежете тясна лента и я прегънете тип хармоника. Фиксирайте с конец в средата и залепете краищата, така че да образуват кръгче. От лицевата страна залепете цветно хартиено кръгче. Декорирайте!

 

Приятни занимания, малки и големи творци!

 

sazdadeno s lubov dve 277

 

Подробна информация относно стъпките на процеса в снимки, ще откриете в брой 277.

Aвтор и фотограф: Велислава Арабаджиева, творец, който има грижата да радва очите ви с авторски плетива и аксесоари във всеки брой на списание ,,9 месеца".

Посетете страничката й във фейсбук: www.facebook.com/vili.arabadjieva