Повечето млади хора мечтаят за стабилен дом, дълга и здрава връзка. Появата на бебето обаче може лесно да обърка тези планове. Някои родители не са готови за стреса и промяната, които настъпват с пристигането на Щъркела, и това може бързо да угаси пламъка на любовта. Не е лесно да се живее по правила, но има някои основни принципи, които ще ви помогнат да сплотите семейството.

Хайде да играем
Заедно сте от години… или поне от няколко месеца. Най-вероятно мислите, че се познавате като петте пръста на ръката си и вече нищо не може да ви изненада. Поиграйте на гатанки. Измисляйте различни хипотетични ситуации и под заплахата от строго наказание споделяйте как бихте постъпили. Отключвайте емоциите на партньора си с въпроси като: “Ако избухне пожар и трябва да избираш между компютъра и котката, кое ще вземеш?”

Оценка “Отличен 6”
Дори и да не го признават, повечето хора са суетни. Всеки мечтае да бъде оценен и забелязан от околните. Похвалата е в основата на здравото семейство. Напишете списък с всички положителни черти на партньора си и всеки път, когато той направи нещо мило, го хвалете. Наградете го, ако сутринта е изхвърлил боклука, без да сте му казали. Така ще се почувства значим и със сигурност следващия път ще направи нещо по-голямо. Разберете кои домакински задължения му допадат и му ги поверете. Всеки ден му благодарете дори и за дреболии. Взаимната оценка ще заздрави връзката ви.

Брой до 10
Няма къща без “огън”. Честите сблъсъци обаче вредят на връзката ви, още повече, когато наоколо кротко спи бебе. Спорете, но без да преминавате добрия тон. Ако все пак кръвното ви скочи толкова, че искате да откъснете главата на любимия, излезте от стаята. Не се нахвърляйте с груби думи, за които ще съжалявате. Решението на даден проблем не е във виковете. Опитайте да се изслушвате взаимно. Ако дори самото присъствие на другия ви дразни, просто оставете разправията за друг ден.

Време е за радио
Искате да знаете тайната на здравото семейство. Може да се изненадате, но това е радиото. Слушайте една и съща радиостанция и всеки месец избирайте по една хитова песен, която пускат там. Може да не е непременно любовна, но все пак това ще е вашата песен за… юни. Така, докато сменяте пелените и я чуете, ще се сетите за вашия любим, а докато той е в колата и я слуша, ще си мисли само за вас. Може да си представяте как се разхождате под звездите или танцувате, дори как правите любов на фона на тази песен. За да не стане много скучно, следващия месец сменете песента.

Той е различен
Добре – обичате се, харесвате се, заедно сте отдавна и сега имате дете. Това обаче не означава, че сте еднакви. Осъзнайте, че вие и вашият партньор сте две напълно различни личности. Уважавайте неговите желания и нужди, дори и да не съвпадат с вашите. Той иска да седи вкъщи и да гледа телевизия, а вие – да се разхождате. Нищо по-хубаво – оставете му детето, а вие излезте с приятелки. “Забравете” си телефона у дома. Така той няма непрекъснато да ви звъни за помощ, а вие няма да се изкушавате да му се обаждате, за да го проверявате дали се е справил с детето.

Каквото повикало…
Добре е да осъзнаете, че има един общовалиден принцип – каквото повикало, такова се обадило. Ако всяка сутрин ставате сърдита и намръщена, не очаквайте любящ и нежен мъж, който ви носи закуската в леглото.