Ще боядисваме яйца! Както и да го погледнеш, това си е истинско забавление и за малки, и за големи! Традицията повелява те да се боядисват на Велики четвъртък, като първото яйце задължително е червено – това го знаем всички. Никога обаче не е късно да научим нова рецепта или хитринка, за да украсим съвършеното великденско яйце.

Как да боядисаме яйца с лук?

Препоръчително за тази рецепта е да се използват бели яйца (но и по-тъмни стават). Измиват се хубаво и всяко едно яйце се обвива внимателно с люспи от стар кромид лук, след което се напъхва в парченце непотребен дамски чорапогащник и се завързва с конец. Яйцето се слага във вряща водя, в която е разтворена синя, зелена, лилава или жълта боя, и се вари 6 минути. Изважда се, изцежда се и внимателно се отвързва, като люспите се свалят една по една. Яйцата стават изключително красиви, защото лукът ги оцветява в жълто-оранжево-червени краски.

Толкова за рецептите от нас, вие сте на ход! И не забравяйте, че от утре на пазара може да намерите майския ни брой, в който ще откриете много полезна информация за бъдещи и настоящи родители!