Harmonica кани всички на 26 септември, в неделя, в слънце или дъжд, да се съберем на бреговете на #Струма в района на Кюстендил и за един ден да извадим колкото се може повече от натрупаните по бреговете на реката #отпадъци. А ние поемаме отговорност нови #боклуци да не попадат в реката.

С обединени усилия на община Кюстендил и на много съмишленици от района ще осигурим добра организация, място за паркиране, материали за почистването, извозване и депониране на събрания боклук, и ще ви очакваме с настроение и #смисъл.

От миналата година сме се захванали да намерим решение на проблема с ужасното #замърсяване на Струма и сме на път да се справим. Сега имаме нужда от много хора, с които да изчистим натрупания боклук.

Защо го правим? Преди година Методи от Хармоника, заедно с двама приятели, започнаха да отделят време и да събират боклука от Струма до село Долна Гращица.

Постепенно се включиха още хора, примерът на Методи ни увлече и сега екипът на Хармоника прави всичко възможно, за да спрем източниците на нови отпадъци към реката и да изчистим тези, които са вече там. Редовно ви разказваме за тези усилия в сайта ни и социалните мрежи.

Срещнахме много #подкрепа и много активни хора на място, с които сме сигурни, че нещата ще се случат и най-сетне Струма да потече чиста, а Мето и приятелите му да се захванат с друго.

Надяваме се, че това ще е и #пример за много други хора в #България и ще мотивира и други организации да се обединят и да се справят със замърсяването на реките там, където живеят и работят.

В работата ни в Хармоника винаги търсим най-отговорните решения, независимо дали е за чиста храна или за чиста река, за да можем да даваме пример с действията си и на другите.

Ще ви очакваме на 26 септември. Доведете деца, приятели, роднини, колеги. Трябва да сме много, за да се справим.

Повече за инициативата: https://harmonica.bg/strumaiskra/

Източник: harmonica_foods